Ανοιξε η ΜΕΘ Παίδων «Φανή Καντώνια»

* ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ * Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ * ΑΣΘΕΝΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2024 16:30

Ιστορική για τα ιατρικά χρονικά στη Λάρισα χαρακτηρίζεται η χθεσινή ημέρα, καθώς μετά από πολύχρονες προσπάθειες ξεκίνησε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων, δυναμικότητας 6 κλινών, με την Παιδιατρική Κλινική να εξελίσσεται σε ναυαρχίδα της παιδιατρικής φροντίδας στην Κεντρική Ελλάδα.

Την έναρξη λειτουργίας της ΜΕΘ Παίδων, που φέρει το όνομα «Φανή Καντώνια», στη μνήμη της οποίας έγινε η δωρεά της οικογένειας Ξενοφώντα Καντώνια, ανακοίνωσε χθες ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου επισημαίνοντας ότι η Μονάδα ενσωματώνεται στο πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου. Είχε προηγηθεί ανάρτηση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με συνοπτική ενημέρωση για την εικόνα της νέας ΜΕΘ, η οποία έκανε και την πρώτη εισαγωγή ασθενούς από την Παιδιατρική Κλινική.
«Σε ακριβώς 8 μήνες παραδίδεται σήμερα ένα μοναδικό έργο στην 5η ΥΠΕ που θα καλύψει τη χρόνια έλλειψη κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων στην Κεντρική Ελλάδα. Η ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα και διαθέτει συνολικά 6 κλίνες. Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός της ΜΕΘ είναι πλήρης, ενώ το Υπουργείο Υγείας και η 5η Υγειονομική Περιφέρεια, εξασφάλισε όλο το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να λειτουργήσουν άμεσα και οι 6 κλίνες» τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
Σύμφωνα με την ανάρτηση του υπουργού Υγείας στη Μονάδα, που ανήκει οργανικά στην Παιδιατρική Κλινική, υπηρετούν ένας διευθυντής και τρεις επιμελητές Β’ Παιδιατρικής, ενώ από την 1η Σεπτεμβρίου θα μετακινηθεί ακόμη μία παιδίατρος με εξειδίκευση στη ΜΕΘ, οπότε η ιατρική δύναμη της Μονάδας θα είναι πέντε άτομα, ενώ η δύναμη του νοσηλευτικού προσωπικού ανέρχεται σε 18 άτομα.
Η κτιριακή κατασκευή της ΜΕΘ Παίδων, η εσωτερική διαρρύθμιση και ο ιατροτεχνολογικός, ξενοδοχειακός κ.λπ. εξοπλισμός αυτής εξασφαλίστηκε μετά από δωρεά του κ. Ξενοφώντα Καντώνια της εταιρείας COSMOS ALUMINIUM AE.
Σημειώνεται ότι για να καταστεί η Μονάδα πλήρως λειτουργική, τις προηγούμενες εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν εντατικά εκπαιδευτικά προγράμματα για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη της αναισθησιολόγου-εντατικολόγου, επιστημονικά υπεύθυνης της ΜΕΘ Παίδων Ε. Βόλακλη, σε συνεργασία με την Αναισθησιολογική Κλινική και τη ΜΕΘ ενηλίκων του νοσοκομείου.
«Σήμερα ξεκινάει η λειτουργία της ΜΕΘ Παίδων και ενσωματώνεται στο πρόγραμμα εφημεριών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Το έργο αυτό αποτελεί το επιστέγασμα πολύχρονων προσπαθειών ώστε η Παιδιατρική Κλινική να αποτελέσει τη ναυαρχίδα της παιδιατρικής φροντίδας στην Κεντρική Ελλάδα» τονίζει στην ανακοίνωσή του το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, για να προσθέσει: «Σύντομα το έργο αυτό θα πλαισιωθεί από μια νέα ανακαινισμένη και εκσυγχρονισμένη Παιδιατρική Κλινική που θα περιλαμβάνει νέα ΜΑΦ Παίδων, ανακαινισμένες Νοσηλευτικές πτέρυγες και Μονάδα Φυσιολογικών Νεογνών».
Σημειώνεται ότι για την πλήρη ανακαίνιση της Παιδιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Λάρισας βρίσκεται σε εξέλιξη έργο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προϋπολογισμού 1.179.320 ευρώ.
Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Για την έναρξη λειτουργίας της ΜΕΘ Παίδων στη Λάρισα ενημερώθηκαν τόσο οι υπόλοιπες ΜΕΘ της χώρας όσο και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας – ΕΚΕΠΥ, ενώ χθες έγινε και η πρώτη εισαγωγή ασθενούς, ενός κοριτσιού, που νοσηλευόταν στην Παιδιατρική Κλινική.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως ήδη εξετάζονται κάποιες περιπτώσεις διακομιδής ασθενών της Θεσσαλίας από άλλες ΜΕΘ Παίδων, που αναμένεται να αντιμετωπιστούν την επόμενη εβδομάδα.
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass