Η Αικατερίνη Βάσιου νέα καθηγήτρια Ανατομίας

ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΛΕΚΤΟΡΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 17 Απρ 2020 15:26 | Τελευταία ενημέρωση: 18 Απρ 2020 11:20

H αναπληρώτρια καθηγήτρια Ανατομίας του Τμήματος Ιατρικής, Σχολής Επιστημών Υγείας, Π.Θ. Αικατερίνη Βάσιου (φωτ.) είναι από τη Μεγάλη Δευτέρα καθηγήτρια Ανατομίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η κα Βάσιου εκλέχθηκε παμψηφεί στη θέση της καθηγήτριας έναντι του συνυποψηφίου της καρδιοχειρουργού Βασίλη Καραγκούνη, ο οποίος εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο, συνεργάτης του Ομίλου «Ιασώ».

Η κα Βάσιου εκλέχθηκε στην κοινή συνεδρίαση της Συνέλευσης και του Εκλεκτορικού Σώματος κρίσης των υποψηφίων του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας. Είναι ακτινολόγος, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Εργαστήριο Ανατομίας, του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Π.Θ.), έχοντας υπηρετήσει σε όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες στο εργαστήριο από το 2004 έως σήμερα (συνολικά 16 έτη). Επιπρόσθετα, υπηρέτησε ως λέκτορας Ακτινολογίας για διετία (2002-2004). Παρουσιάζει αυτοδύναμο διδακτικό έργο 18 ετών σε προπτυχιακό επίπεδο και 2 ετών σε μεταπτυχιακό επίπεδο και έχει συμμετάσχει σε 21 διδακτορικές διατριβές, 9 από αυτές έχουν ήδη περατωθεί (σε 2 ήταν επιβλέπουσα, σε 1 μέλος της τριμελούς συμβουλευτικής επιτροπής και σε 6 μέλος της επταμελούς εξεταστικής επιτροπής) και 12 διατριβές είναι υπό εκπόνηση (στις 4 από αυτές είναι επιβλέπουσα και στις 8 μέλος της τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής).

Είναι κριτής σε 5 Διεθνή Επιστημονικά περιοδικά. Έχει προσκληθεί για ομιλίες σε 67 Ελληνικά και 4 Διεθνή Συνέδρια (17 από τις 71 ομιλίες πραγματοποιήθηκαν την τελευταία 5ετία, χρονικό διάστημα 2015-2020). Έχει συμμετάσχει με 30 ανακοινώσεις σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια. Έχει παρουσιάσει 70 Ανακοινώσεις σε Ελληνικά Συνέδρια, 8 από αυτές έγιναν στο χρονικό διάστημα της τελευταίας 5ετίας. Εξήντα (60) ανακοινώσεις έγιναν σε Διεθνή Συνέδρια. Η κ. Βάσιου υπήρξε συντονίστρια σε 8 (5 Ελληνικά και 3 Διεθνή) συνέδρια, σε 4 συνεδρίες ελευθέρων ανακοινώσεων, σε 1 στρογγυλή τράπεζα και σε 3 διαλέξεις. Επίσης συμμετείχε σε 9 Επιτροπές σε 4 Διεθνή και 5 Ελληνικά Συνέδρια (Οργανωτική Επιτροπή σε 6 συνέδρια και Επιτροπή Βράβευσης και αξιολόγησης σε 3 συνέδρια).

Το συνολικό ερευνητικό της έργο συνίσταται σε 89 δημοσιεύσεις, οι 83 από αυτές είναι ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, 67 πλήρη άρθρα σε διεθνή περιοδικά, 3 πλήρη άρθρα σε περιοδικά συνεδρίων και 13 δημοσιευμένες περιλήψεις  και οι 6 δημοσιεύσεις είναι σε ελληνικά περιοδικά.

Παράλληλα, έχει αυτοδύναμο και πρωτότυπο ερευνητικό έργο, αφού είναι η συγγραφέας σε 12 από τις 67 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις και μοναδικός συγγραφέας σε 1 δημοσίευση και έχει συμμετάσχει σε 4 ερευνητικά προγράμματα, σε 2 από τα οποία ως αναπληρωματική υπεύθυνη. Επιπρόσθετα, έχει συγγράψει κεφάλαια σε 1 βιβλίο, έχει μεταφράσει ένα εγχειρίδιο Ακτινολογίας και έχει επιμεληθεί την έκδοση ενός βιβλίου Ανατομίας.

Αμέσως μετά την εκλογή της η νέα καθηγήτρια Ανατομίας σε δήλωσή της στην «Ε» τονισε: "Το Εργαστήριο Ανατομίας είναι το πρώτο εργαστήριο που ιδρύθηκε στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 1993.

Πρώτος διευθυντής ήταν ο καθηγητής κ. Γ. Αντωνακόπουλος και ακολούθησε ο καθηγητής κ. Δ. Αρβανίτης. Αναλαμβάνω ως τρίτη καθηγήτρια – διευθύντρια το Εργαστήριο Ανατομίας με στόχο να συνεχίσω μαζί με τους συνεργάτες μου αναπληρωτές καθηγητές κ.κ. Μ. Σγάντζο και Α. Ζιμπή τη βέλτιστη εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής του Π.Θ. και μελλοντικών Ιατρών. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η Ανατομία αποτελεί τη βάση της επιστήμης της Ιατρικής πάνω στην οποία οικοδομούνται οι γνώσεις των επιμέρους Ιατρικών ειδικοτήτων.

Ευχαριστώ τον πρόεδρο της Ιατρικής Καθηγητή κ. Α. Γιαννούκα, καθώς και τη Γραμματεία του Τμήματος για την άρτια πραγματοποίηση της εκλογικής διαδικασίας εν μέσω της δύσκολης περιόδου που διανύουμε".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass