«Βροχή» ακυρώσεων εκδηλώσεων λόγω κορονοϊού

ΔΗΜΟΣ, ΦΟΡΕΙΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2020 22:00

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και οι απρόβλεπτες εξελίξεις ως προς την εξάπλωσή του έχουν ήδη προκαλέσει αισθητές επιπτώσεις όχι μονάχα στην παγκόσμια οικονομία, αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών.

Στη Λάρισα ο φόβος του κορονοϊού άρχισε να γίνεται αισθητός από την αρχή της εβδομάδας, οπότε μετά την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων από την κυβέρνηση, ακολούθησε μια σειρά ακυρώσεων προγραμματισμένων εκδηλώσεων. Ο Δήμος έκλεισε τα ΚΑΠΗ, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού ακύρωσε σχεδόν όλες τις εκδηλώσεις της, κάτι που προβλέπεται να γίνει και τις επόμενες ημέρες. Ακυρώθηκαν παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικές παραστάσεις του Θεσσαλικού Θεάτρου, συναυλίες στο Δημοτικό Ωδείο, το Πανόραμα του Ελληνικού Κινηματογράφου και το Φεστιβάλ Ποίησης, που ακόμη δεν είχε ανακοινωθεί, η Κινηματογραφική Λέσχη σταμάτησε τις προβολές, ακυρώθηκε ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής, τελετές ορκωμοσίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το αγροτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και εκδηλώσεις συλλόγων οικονομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας ερωτηθείς από την «Ε» αναφέρει ότι στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού έχει αναβάλει όλες τις εκδηλώσεις και κάποιες που προγραμμάτιζε για το επόμενο διάστημα. «Είναι πράξη ευθύνης και πρέπει να συμμετέχουμε όλοι σε αυτό» είπε χαρακτηριστικά. Οι αρχές της πόλης, οι φορείς και οι διευθύνσεις εκπαίδευσης έχουν αναλάβει δράση και ενημερώνουν συστηματικά τους πολίτες για τα μέτρα προφύλαξης που θα πρέπει να λαμβάνουν, προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού.

Οι σκέψεις για κλείσιμο των σχολείων αρχίζουν να ακούγονται περισσότερο, παρότι η υπουργός Παιδείας με δηλώσεις ξεκαθάρισε ότι μόνο κατόπιν εισήγησης του ΕΟΔΥ μπορεί να ανασταλεί γενικά η λειτουργία των σχολείων, ενώ έχει εκπονηθεί σχέδιο για το πώς θα καλυφθεί η ύλη για τα σχολεία που κλείνουν λόγω κορονοϊού.

Την ώρα που όλες οι εκδηλώσεις και συναθροίσεις ακυρώνονται, τα καφέ και τα εστιατόρια της πόλης σφύζουν από ζωή. Βέβαια, ο καλός καιρός βοηθάει, καθώς οι περισσότεροι κάθονται έξω.

Συναντήσαμε την Αφροδίτη σε ένα κεντρικό καφέ της Λάρισας να απολαμβάνει τον καφέ της με την παρέα της και σε ερώτηση για το αν ανησυχεί και τι μέτρα λαμβάνει για τον κορονοϊό είπε «Σαφώς και παρακολουθώ όλες τις εξελίξεις, αλλά αρνούμαι να μπω στη λογική του να σταματήσω να ζω γιατί κάτι μπορεί να μου συμβεί. Φροντίζω να προσέχω την ατομική μου υγιεινή και της οικογένειάς μου και επιλέγουμε μέρη όπου μπορούμε να καθίσουμε έξω. Οι εκδηλώσεις κατά την άποψή μου καλώς ακυρώνονται, αλλά ο κόσμος σίγουρα θα αναζητήσει κάπου να πάει. Ο καιρός είναι καλός εξάλλου».

Ο Παύλος Τρ., μέλος της ίδιας παρέας, δηλώνει ψύχραιμος και το ίδιο λέει και στους φίλους του και συγγενείς, ενώ αστειευόμενος λέει ότι θα πανικοβληθεί μόνο αν δεν μπορεί να πάει γήπεδο. «Η μητέρα μου, είναι αλήθεια, έχει κάπως πανικοβληθεί και έχει κόψει τις αγκαλιές και τα φιλιά με φίλους και γνωστούς. Εγώ από την άλλη κάνω μια δουλειά όπου καθημερινά έχω επαφή με πάρα πολύ κόσμο ως σερβιτόρος, οπότε πάντα κινδυνεύω από κάτι. Προσέχω αυτά που μπορώ, όπως για παράδειγμα συχνό πλύσιμο χεριών και δεν φοβάμαι αυτά που δε μπορώ να ελέγξω» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass