Υγεία… Animus στους εργαζόμενους του Δήμου Τεμπών

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ *ΑΙΧΜΕΣ ΑΧ. ΝΤΑΒΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2020 22:00
Από την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του δημάρχου Τεμπών Γιώργου Μανώλη και του προέδρου του Ομίλου «Animus» Αχιλλέα Νταβέλη Από την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του δημάρχου Τεμπών Γιώργου Μανώλη και του προέδρου του Ομίλου «Animus» Αχιλλέα Νταβέλη

Σύμβαση παροχής ιατρικών υπηρεσιών μεταξύ του ομίλου «Animus» και του Δήμου Τεμπών υπέγραψαν χθες ο πρόεδρος του Ομίλου Αχιλλέας Νταβέλης και ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.

Με τη σύμβαση ο Όμιλος «Animus» αναλαμβάνει να θωρακίσει την υγεία των 100 δημοτικών υπαλλήλων –μονίμων και συμβασιούχων- του Δήμου Τεμπών, αλλά και των οικογενειών τους.

Η συγκεκριμένη σύμβαση αποτελεί το εφαλτήριο του Ομίλου «Animus» για συνεργασίες τόσο με την Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και με τους υπόλοιπους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 43726/2019 για την «Παροχή μέσων ατομικής προστασίας σε υπαλλήλους των OTA α’ και β’ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών και μέτρα προληπτικής ιατρικής».

Συγκεκριμένα, η σύμβαση των δύο πλευρών, που υπογράφηκε χθες το μεσημέρι στον πέμπτο όροφο της πολυκλινικής, προβλέπει ότι ο Όμιλος θα παρέχει στους 100 μόνιμους και συμβασιούχους εργαζόμενους του δήμου Τεμπών με το ελάχιστο λειτουργικό κόστος όλες τις απαιτούμενες πρωτοβάθμιες εξετάσεις και τα μέτρα προληπτικής ιατρικής που η εν λόγω κοινή υπουργική απόφαση επιβάλλει.

Η υπουργική απόφαση επιβάλλει ότι το προσωπικό υποβάλλεται για την επίβλεψη της υγείας του μία φορά τον χρόνο σε γενική εξέταση αίματος, Ομάδα αίματος (άπαξ), Γενική ούρων, Ταχύτητα καθίζησης, Σάκχαρο, Κρεατινίνη, SGΟT, SGPT, ολική Χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, HDL, HBA1c - Γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη, σπιρομέτρηση (έλεγχος πνευμονικής λειτουργίας), δείκτες ηπατίτιδας (Αυστραλιανό Αντιγόνο HbsAg), Ariti - Hbs, Ariti HAV, antiHBc, ΗΚΓ, τεστ Παπανικολάου για τις γυναίκες, έλεγχος προστάτη (P.S.A.) για τους άντρες άνω των πενήντα (50) ετών και δερματολογική εξέταση από τον Ειδικό Ιατρό Εργασίας. Επιπλέον των γενικών εξετάσεων, το προσωπικό και οι συμβασιούχοι μίσθωσης έργου υποβάλλονται, κατά περίπτωση, και στις εξετάσεις i) Οπτική οξύτητα - Έλεγχος για Αχρωματοψία/ δυσχρωματοψία και ii) Ακουόγραμμα, ανά τριετία σε ακτινογραφία θώρακος (ή και συχνότερα ανάλογα με την κρίση του Ειδικού Ιατρού Εργασίας και τα αποτελέσματα της σπιρομέτρησης) και σε ειδικές εξετάσεις κατά την κρίση του ιατρού εργασίας.

Επιπρόσθετα η σύμβαση με τον Δήμο Τεμπών προβλέπει στους ίδιους δικαιούχους που εμπλέκονται στην προαναφερόμενη ΚΥΑ και στις οικογένειές τους, το πρωτοποριακό πρόγραμμα υγείας «Animus» εντελώς δωρεάν.

«Με τον τρόπο αυτό εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή συνεργασίας με όλους τους ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού που το επιθυμούν, εντός και εκτός νομού, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας των υπαλλήλων της τοπικής μας αυτοδιοίκησης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Δήμος Τεμπών πρωτοστατεί σήμερα με την υπογραφή της παρούσας σύμβασης και αποδεικνύει διά του δημάρχου του κ. Μανώλη το έμπρακτο ενδιαφέρον για την υγεία των δημοτικών υπαλλήλων και των δημοτών του γενικότερα» τόνισε σε δηλώσεις του αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο πρόεδρος του Ομίλου «Animus» Αχιλλέας Νταβέλης αποκαλύπτοντας πως βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις τόσο με την Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και με άλλους δήμους τόσο στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας όσο και στην υπόλοιπη Θεσσαλία για την υπογραφή αντίστοιχων συμβάσεων.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Νταβέλης ανέδειξε τη σημασία της πρόληψης και κατ’ επέκταση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την οποία χαρακτήρισε ως «τον μεγάλο ασθενή της υγείας στην Ελλάδα» για να αφήσει αιχμές εναντίον των νοσοκομείων της χώρας γιατί δέχονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών περιπτώσεις ασθενών που ζητούν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Με τον τρόπο αυτό, κατέληξε, «επιβαρύνεται το σύστημα υγείας και μάλιστα με τεράστιο κόστος, που συνιστά «κανιβαλισμό» για την υγεία στη χώρα μας!».

Προηγουμένως ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της σύμβασης που θα παρέχει φροντίδα υγείας για τους 100 υπαλλήλους του δήμου και τις οικογένειές τους επισημαίνοντας πως η επιλογή του συγκεκριμένου Ομίλου έγινε μετά από διαγωνιστική διαδικασία για την εφαρμογή όσων προβλέπονται στη διυπουργική απόφαση, που προβλέπει ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα προσκομίζονται στον δήμο τηρουμένων πάντοτε του ιατρικού απορρήτου και της προστασίας των ατομικών δεδομένων των εργαζομένων.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η δαπάνη του δήμου για κάθε έναν από τους υπαλλήλους της σύμβασης ανέρχεται σε 70 ευρώ ετησίως με την ετήσια δαπάνη να ανέρχεται σε 7.000 ευρώ ετησίως.

 

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass