Ο Ομιλος «ANIMUS» για τις σπάνιες παθήσεις

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2020 15:50

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου, ο Όμιλος «Animus» (Γενική Ιδιωτική Κλινική και Πολυϊατρείο) δίνει τη δυνατότητα σε άτομα που πάσχουν από σπάνιες παθήσεις, να ενημερωθούν για τις παροχές του προγράμματος Υγείας «Animus», οι οποίες μπορούν να συσχετιστούν με τις σπάνιες παθήσεις.

Με γνώμονα την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο, η πρωτοβουλία του Ομίλου «Animus» είναι τόσο συμβολική όσο και υποστηρικτική: στόχος είναι να εξυπηρετηθούν άμεσα και ποιοτικά ασθενείς με σπάνια νοσήματα, των οποίων η καθημερινότητα είναι ιδιαίτερη.

Η Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων διοργανώνεται σε κάθε χώρα, που είναι μέλος του EURORDIS (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Σπανίων Παθήσεων) από τις Εθνικές Ενώσεις Σπανίων Παθήσεων. Στην Ελλάδα διοργανώνεται από την ΠΕ.Σ.ΠΑ. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, οι σπάνιες παθήσεις είναι χρόνιες, εξελικτικές, εκφυλιστικές, συχνά θανατηφόρες και ιδιαίτερα επώδυνες. Σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία για 6.000-8.000 περίπου σπάνια νοσήματα. Το 75% των περιπτώσεων αφορά σε παιδιά. Στη χώρα μας υπάρχουν 1.000.000 ασθενείς χωρίς την απαιτούμενη υποστήριξη. Παρατηρούνται ελλείψεις στην έρευνα, στην επιστημονική γνώση, στη θεραπεία, καθώς επίσης και στη θεσμοθετημένη κοινωνική και ασφαλιστική κάλυψη.

Για περισσότερες διευκρινίσεις και σχετικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το «Animus» Πολυϊατρείο και το Γραφείο Ενημέρωσης του Προγράμματος Υγείας «Animus», στο τηλέφωνο: 2411-803.300 καθημερινά 09:00 π.μ. – 21:00 και στο τηλέφωνο: 241-803.333, καθημερινά 09:00 π.μ. – 21:00 και το Σάββατο 09:00 π.μ. – 21:00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass