"Ντύθηκε" στα χρώματα των Χριστουγέννων

Η ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2019 16:37
Ο αν. καθηγητής Παθολογίας και Αυτοάνοσων Νοσημάτων κ. Δ. Μπόγδανος, ο κ. Σαρρής και ο καθηγητής Παθολογίας – Γαστρεντερολογίας κ. Σ. Ποταμιάνος Ο αν. καθηγητής Παθολογίας και Αυτοάνοσων Νοσημάτων κ. Δ. Μπόγδανος, ο κ. Σαρρής και ο καθηγητής Παθολογίας – Γαστρεντερολογίας κ. Σ. Ποταμιάνος

Μια ευχάριστη πρωτοβουλία ανέλαβε ο διευθυντής της Κλινικής Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (γνωστής και ως Ρευματολογικής Κλινικής) κ. Δημήτριος Μπόγδανος ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων.

Εθελοντικά ο αυτοδίδακτος ζωγράφος κ. Νικόλαος Σαρρής αποδέχτηκε την πρόσκληση του κ. Δ. Μπόγδανου να χαρίσει φως, χρώματα και ζωντάνια σε μια εσωτερική τζαμαρία του χώρου υποδοχής ασθενών δύο Πανεπιστημιακών Κλινικών και της Γαστρεντερολογικής Κλινικής, στον 1ο όροφο του Νοσοκομείου και να τον μετατρέψει από έναν χώρο μουντό και σκοτεινό σε έναν χώρο ζεστό, χαρούμενο, γεμάτο εορταστικά χρώματα που θα «μυρίζει» Χριστούγεννα και θα σκορπίζει αισιοδοξία στους ασθενείς, συνοδούς και ιατρούς.

Ο κ. Μπόγδανος και το προσωπικό της Κλινικής τον ευχαρίστησαν για την εθελοντική προσφορά του και τη δυνατότητα που έδωσε μέσα από τις ζωγραφιές του να κάνει πράξη αυτό που αγαπάει, να απαλύνει δηλαδή τη δύσκολη καθημερινότητα των αρρώστων και των οικογενειών τους μέσα από τους πίνακες ζωγραφικής του που δημιουργούν συναισθήματα αγάπης τούτες τις άγιες ημέρες.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπόγδανος «οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην Κλινική είναι άνθρωποι με χρόνια προβλήματα, χωρίς καλή ποιότητα ζωής, πολλοί από αυτούς έχουν κινητικά προβλήματα και αναπηρίες. Είναι άνθρωποι που νοσηλεύονται μέσα σε ένα νοσοκομείο με ψυχολογικά βάρη και πολύ πόνο. Μια χριστουγεννιάτικη ζωγραφιά στους τοίχους της Κλινικής πιστεύω πως περνάει στον ψυχικό κόσμο και τους ξεκουράζει. Το ίδιο ευεργετικό αποτέλεσμα έχει και στο προσωπικό του Νοσοκομείου. Δεν σας το κρύβω ότι έχω εκπλαγεί ευχάριστα από τους δεκάδες των ανθρώπων που στήνονται μπροστά στις ζωγραφιές για να φωτογραφηθούν. Πιστεύω ότι αυτό δείχνει ότι πετύχαμε, τόσο ο καλλιτέχνης όσο και εγώ και οι συνεργάτες μου, τον στόχο του εγχειρήματος. Ευελπιστώ ότι ανάλογα εγχειρήματα θα ακολουθήσουν και στο άμεσο μέλλον με την υποστήριξη και της διοίκησης του Νοσοκομείου».

'Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι τοπικών φορέων συλλόγων ρευματοπαθών της Θεσσαλίας (Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα, ΕΛΕΑΝΑ), οι πολίτες και οι ασθενείς χάρη στα πολύχρωμα έργα χαμογελούν αβίαστα και αλλάζει η διάθεσής του μπαίνοντας στον χώρο του νοσοκομείου και έχοντας σίγουρα στο μυαλό τόσες σκέψεις και δυσκολίες.

«Για εμάς έχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αυτή η προσπάθεια» τονίζει ο κ. Μπόγδανος «Θέλουμε να τους δείξουμε ότι τους στηρίζουμε, τους βοηθάμε και βρισκόμαστε δίπλα τους. Επίσης, θέλουμε να παρουσιάσουμε στην κοινωνία τη σημαντική δουλειά που επιτελείται στην Κλινική και το ενδιαφέρον που δείχνουμε για τις δυσκολίες τους. Θέλαμε να τους χαροποιήσουμε και με αυτήν την ενέργεια νομίζω ότι το καταφέραμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass