ΧΘΕΣ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

Ξεκίνησε το 11ο Συνέδριο για την ιστορία της Νεφρολογίας

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2019 15:04

Με ιδιαίτερες αναφορές στη ζωή και το έργο του Ιπποκράτη, του πατέρα της Ιατρικής, ξεκίνησαν χθες το απόγευμα σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Ιμπέριαλ» οι εργασίες του 11ου Συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης για την Ιστορία της Νεφρολογίας.


Στην επίσημη έναρξη του Συνεδρίου, στο οποίο συμμετέχουν σύνεδροι από την Τουρκία, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Αυστραλία, την Κίνα και το Μεξικό, τόσο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός όσο και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας καλωσόρισαν τους σύνεδρους, αναφέρθηκαν στη μακραίωνη ιστορία της πόλης αλλά και στις εκδηλώσεις προς τιμή του Ιπποκράτη. Ο κ. Σάπκας μάλιστα απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής των συνέδρων στις εκδηλώσεις και ιδιαίτερα στην αυριανή εκδήλωση που διοργανώνει ο δήμαρχος Λαρισαίων στην αυλή του «Μύλου του Παππά», εκδήλωση που έχει περιληφθεί και στο επίσημο πρόγραμμα στου συνεδρίου. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συνεδρίου καθηγητής Νεφρολογίας του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννης Στεφανίδης εξέφρασε την προσδοκία το 11ο συνέδριο να ακολουθήσει τις επιτυχείς διοργανώσεις των προηγούμενων συνεδρίων και έκανε εκτενείς αναφορές στην πλούσια ιστορία της Λάρισας και στη σχέση της με την Ιατρική από την εποχή του Ασκληπιού και του Ιπποκράτη μέχρι την εποχή του Ελληνικού Διαφωτισμού τον 18ο/19ο αιώνα με αντιπρόσωπο τον κληρικό και γιατρό Πύρο τον Θεσσαλό αλλά και τη σύγχρονη εποχή με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που όπως χαρακτηριστικά είπε «είναι ένας ενεργός κόμβος για τη διδασκαλία, την έρευνα και την κλινική πρακτική».
Η χθεσινή πρώτη ημέρα του συνεδρίου ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα με τη συνεδρίαση της διοίκησης της Διεθνούς Ένωσης για την Ιστορία της Νεφρολογίας, για να ακολουθήσουν οι πρώτες ομιλίες με θέματα που αφορούν στο Ιπποκράτειο πνεύμα και τη φροντίδα των νεφρών των ασθενών, τον ρόλο των καθηγητών στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την αποστολή του Ιπποκρατικού Ιδρύματος για τη διάδοση των ηθικών αξιών παγκοσμίως.
Οι εργασίες της πρώτης ημέρας του συνεδρίου έκλεισαν με τη διάλεξη του ομότιμου καθηγητή Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων Μάριου Μαρσέλου με θέμα τη νεφρολογία σ’ ένα χειρόγραφο της Αλεξάνδρειας της ύστερης αρχαιότητας.
Δ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass