Δέσμευση Κοντοζαμάνη για τις θεραπείες καρκινοπαθών

ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ «Ε» * ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΓΝΛ

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2019 22:06
Από τη χθεσινή συνάντηση του Χρ. Κέλλα με τον υφυπουργό Υγείας για τις θεραπείες των καρκινοπαθών Από τη χθεσινή συνάντηση του Χρ. Κέλλα με τον υφυπουργό Υγείας για τις θεραπείες των καρκινοπαθών

Τη δέσμευση για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της ειδικής θεραπείας με ραδιενεργό λουτέσιο για τους 36 καρκινοπαθείς σε ολόκληρη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και Λαρισαία ασθενής του τμήματος Κλινικής Ογκολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ανέλαβε χθες ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Το πρόβλημα των επιπτώσεων από την αναβολή των θεραπευτικών συνεδριών μετά το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε» αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης του Λαρισαίου βουλευτή Χρήστου Κέλλα με τον υφυπουργό Υγείας χθες το απόγευμα το υπουργείο. Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κοντοζαμάνης επικοινώνησε τόσο με τον διοικητή του νοσοκομείου «Αττικό» όσο και με την καθηγήτρια Πυρηνικής Ιατρικής κα Σοφία Χατζηωάννου, από τους οποίους ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες του προβλήματος που αφορά στην έλλειψη χρημάτων στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου, προκειμένου να καλύψει την προμήθεια του πανάκριβου ραδιενεργού υλικού.

Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία που δόθηκαν στον υφυπουργό Υγείας, το πρόβλημα αφορά 36 ασθενείς, από τους οποίους οι 18 δεν έχουν ξεκινήσει τη θεραπεία ενώ οι υπόλοιποι 18 έχουν κάνει είτε μια είτε δύο συνεδρίες, με τη θεραπευτική αγωγή να διακόπτεται εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης.

Ο κ. Κοντοζαμάνης μετά την ενημέρωση ανέλαβε τη δέσμευση για την επίλυση του προβλήματος εντός των προσεχών ημερών, με τη μεταφορά των αναγκαίων πόρων για την κάλυψη της δαπάνης. Ο Λαρισαίος βουλευτής αμέσως μετά τη συνάντηση εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη και δήλωσε «Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον υφυπουργό Υγείας για την άμεση ανταπόκρισή του στο προκύψαν πρόβλημα που είναι και ιδιαίτερα ευαίσθητο, αντιλαμβανόμενος πλήρως την ανάγκη για την απρόσκοπτη συνέχιση της θεραπείας των ασθενών, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για καρκινοπαθείς».

*Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο κ. Κέλλας ενημέρωσε τον υφυπουργό Υγείας και για την υπόθεση της επανίδρυσης της Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο προσκομίζοντας σχετικό δημοσίευμα της «Ε» και στηρίζοντας πλήρως το αίτημα των φορέων του νοσηλευτικού ιδρύματος με την ταχεία προώθηση των διαδικασιών υπογραφής των σχετικών αποφάσεων.

Όπως ανακοίνωσε ο Λαρισαίος βουλευτής ο κ. Κοντοζαμάνης, εμφανίστηκε θετικός στην ικανοποίηση του αιτήματος χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για τον χειρισμό της υπόθεσης.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass