Γαστρεντερίτιδα «θέρισε» τους κατοίκους της Κρανιάς

Δεκάδες κατέφυγαν στα Κ.Υ. Δεσκάτης και Ελασσόνας * «Ελήφθησαν δείγματα νερού» τονίζει ο δήμαρχος Νίκ. Ευαγγέλου * Προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης αναφέρει ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκ. Γάτσας

Δημοσίευση: 30 Απρ 2019 22:06

Στα Κέντρα Υγείας Δεσκάτης και Ελασσόνας καταφεύγουν μαζικά από χθες το μεσημέρι δεκάδες κάτοικοι της Κρανέας αναζητώντας την παροχή πρώτων βοηθειών.

Με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας τουλάχιστον 50 Κρανιώτες, κυρίως μεσήλικες, ηλικιωμένοι και λιγότερο παιδιά, μόνιμοι κάτοικοι αλλά και επισκέπτες που βρέθηκαν στο ορεινό χωριό του Δήμου Ελασσόνας για τις ημέρες του Πάσχα απευθύνθηκαν στα πλησιέστερα Κέντρα Υγείας με συμπτώματα όπως διάρροια, έμετος και πονόκοιλος, με εφημερεύοντες γιατρούς να διευκρινίζουν στην "Ε" ότι "από χθες το μεσημέρι και μετά υπάρχει αυξητική ροή περιστατικών".

Κάτοικοι απέδιδαν τη μαζική εκδήλωση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην ποιότητα του πόσιμου νερού, με τον δήμαρχο Ελασσόνας, Νίκ. Ευαγγέλου μιλώντας στην "Ε" να παραπέμπει στην ολοκλήρωση των εργαστηριακών ελέγχων καθώς ελήφθησαν δείγματα νερού. Τη διάσταση της κατάστασης του δικτύου ύδρευσης, με αφορμή αναφορές κατοίκων, θίγει και ο υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτσας ζητώντας την παρέμβαση της δημοτικής αρχής προκειμένου να διασφαλισθεί η δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις μέχρι αργά χθες βράδυ, τουλάχιστον 25 κάτοικοι της Κρανιάς είχαν απευθυνθεί στο Κέντρο Υγείας Δεσκάτης και άλλοι τόσοι στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας ενώ δεν μπορούσε να υπολογισθεί ο αριθμός των επισκεπτών, που εκδήλωσαν συμπτώματα χθες το απόγευμα αφότου δηλαδή είχαν φύγει από το χωριό.

Όπως διευκρίνιζαν γιατροί, μιλώντας στην "Ε", τα συμπτώματα ήταν κοινά για όλους τους πάσχοντες, ανεξάρτητα δηλαδή από την ηλικία τους ενώ απαιτήθηκε φαρμακευτική αγωγή και παραμονή των ασθενών για κάποιες ώρες στο Κέντρο Υγείας μέχρι να συνέλθουν λαμβάνοντας επίσης ιατρικές οδηγίες για τα επόμενα 24ωρα.

Τα πρώτα συμπτώματα καταγράφθηκαν προχθές Κυριακή του Πάσχα για να κορυφωθούν χθες, Δευτέρα του Πάσχα, με δεκάδες ασθενείς να καταφεύγουν μαζικά στα Κέντρα Υγείας ενώ αρκετοί επίσης αναζητούσαν οδηγίες, τηλεφωνικά.

Εφημερεύοντες ιατροί διευκρίνισαν επίσης ότι όλοι οι ασθενείς που κατέφυγαν στα Κέντρα Υγείας - τουλάχιστον μέχρι αργά χθες βράδυ - αποχώρησαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών και δεν απαιτήθηκε η περαιτέρω νοσηλεία τους σε νοσοκομείο.

ΔΕΙΓΜΑΤΑ

"Πήραμε δείγματα νερού" τόνισε ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκ. Ευαγγέλου μιλώντας στην "Ε". Για να σημειώσει πως "μόλις πληροφορήθηκα το γεγονός, επικοινώνησα με την πρόεδρο της Κοινότητας και ελήφθησαν δείγματα νερού τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Δεν γνωρίζουμε τι ευθύνεται, δεν μπορούμε να κάνουμε εικασίες, τις αμέσως επόμενες ημέρες που θα βγούνε τα αποτελέσματα τότε θα κάνουμε ανακοινώσεις" καταλήγει ο κ. Ευαγγέλου.

ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Με αφορμή το ίδιο θέμα από το γραφείο Τύπου του συνδυασμού “Ολύμπου Πολιτεία – Πύλη Ανάπτυξης” με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Γάτσα εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πληροφορίες για δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας τα δύο τελευταία 24ωρα στη Δημοτική Κοινότητα Κρανέας Ελασσόνας, τα οποία έχουν μεταφερθεί στα Κέντρα Υγείας Ελασσόνας και Δεσκάτης για παροχή πρώτων βοηθειών.

Αναφορές των κατοίκων της Κοινότητας κάνουν λόγο για προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης, τα οποία πιθανότατα προκάλεσαν τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων της ίωσης. Ζητούμε από τον Δήμο Ελασσόνας και τη Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας να ενημερώσουν άμεσα τους κατοίκους της Κοινότητας για το πρόβλημα και να προτείνουν μέτρα πρόληψης της μετάδοσης των ιώσεων.

Η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων του Δήμου μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και τα μέτρα πρόληψης πρέπει να εφαρμόζονται άμεσα, ειδικά σε μία Κοινότητα άνω των 2.000 κατοίκων με πολλούς επισκέπτες λόγω των ημερών του Πάσχα" καταλήγει ο κ. Γάτσας.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass