ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2019 22:00

Συνάντηση στη Λάρισα για τα οικονομικά των νοσοκομείων

Συνάντηση με τους διοικητές και τους διευθυντές Οικονομικών Υπηρεσιών των νοσοκομείων της 5ης ΥΠΕ θα έχει σήμερα στις 11 το πρωί στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας η Ειδική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας για τον έλεγχο των οικονομικών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας.

2SYNANTHSH STH LARISA GIA TA OIKONOMIKA TVN NOSOKOMEVIN

Σημειώνεται ότι συντονίστρια της Επιτροπής είναι η υποδιοικήτρια 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κα Παρασκευή Ζαζά και συμμετέχουν ο πρόεδρος Δ.Σ. της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (Ε.Κ.Α.Π.Υ.) κ. Πλούταρχος Ψωμιάδης, ο υποδιοικητής 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας κ. Παύλος Παπαδόπουλος, ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Οικονομικής Εποπτείας Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, του Υπουργείου Υγείας κ. Νικ. Καπετανέας και ο οικονομολόγος, μέλος Δ.Σ. Ε.Κ.Α.Π.Υ. κ. Νικ. Πλυτάς.

Έργο της Επιτροπής είναι η διοργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων με τις Διοικήσεις και τα οικονομικά στελέχη των Νοσοκομείων για την παροχή τεχνογνωσίας στην υλοποίηση των δράσεων εξοικονόμησης δαπανών στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, την κεντρικοποίηση προμηθειών Υγείας, ΕΚΑΠΥ και την ενιαία Κωδικοποίηση δαπανών των φορέων του Υπουργείου Υγείας (Νοσοκομεία και ΠΦΥ).

 

Σημείο αναφοράς για έκτακτες ανάγκες ο Θ. Ρόζενμπεργκ

Με απόφαση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υγείας ορίζεται ο Δρ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ως Εθνικό Εστιακό Σημείο (National Focal Point) του Υπουργείου Υγείας στην Ιατρική Ομάδα Εκτάκτων Αναγκών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) - (Emergency Medical Team) για θέματα προώθησης της υιοθέτησης και εφαρμογής των προτύπων των ιατρικών ομάδων εκτάκτων αναγκών και της μεθοδολογίας συντονισμού σε εθνικό επίπεδο, καθώς και διασφάλισης της αποτελεσματικής ανταλλαγής πληροφοριών με τους σχετικούς φορείς ιατρικών ομάδων εκτάκτων αναγκών σε εθνικό επίπεδο.

Αναπληρωματικό μέλος ορίζεται με την ίδια απόφαση ο γιατρός, υποδιοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.) κ. Ηλίας Πετρόπουλος.

 

Εγκρίνονται οι εφημερίες μη ιατρικού προσωπικού

Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας εγκρίνεται η καταβολή εφημεριών (ενεργών, μεικτού τύπου και ετοιμότητας) για το χρονικό διάστημα από 1-1-2019 έως 31-12-2019, για περίπου 127.550 ημέρες εφημερίας, για 1.454 υπαλλήλους που ανήκουν στους κλάδους των Χημικών, Βιοχημικών, Κλινικών Χημικών, Βιολόγων, Φαρμακοποιών – Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών, Ψυχολόγων, Φυσικών Νοσοκομείων – Ακτινοφυσικών και Κτηνιάτρων.

Η απόφαση αφορά σε 90 υπαλλήλους της 5ης ΥΠΕ στους οποίους εγκρίνονται συνολικά 11.526 εφημερίες συνολικής δαπάνης 693.500 ευρώ ενώ η συνολική δαπάνη για τις συνολικές εγκριθείσες εφημερίες ανέρχεται σε 11 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση, στους Φαρμακοποιούς – Νοσοκομειακούς Φαρμακοποιούς, Χημικούς, Βιοχημικούς, Κλινικούς Χημικούς, Βιολόγους, Ψυχολόγους, Κτηνιάτρους και Φυσικούς Νοσοκομείων – Ακτινοφυσικούς που υπηρετούν σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα της επαρχίας επιτρέπεται η καταβολή αποζημίωσης μέχρι δέκα (10) εφημεριών το μέγιστο κατά μήνα. Η ενεργός εφημερία γίνεται σε 16ωρη συνεχή υπηρεσία τις εργάσιμες ημέρες και 24ωρη Σάββατα, Κυριακές και αργίες, η δε αποζημίωση ορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του Νόμου 4354/2015 (ΦΕΚ 176 Α΄), όπως ισχύει.

 

Παρουσιάζονται μεταπτυχιακές εργασίες στην Ιατρική

Σήμερα παρουσιάζονται μεταπτυχιακές εργασίες των φοιτητών που παρακολούθησαν το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», του Ιατρικού Τμήματος, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στις βασικές αρχές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στηρίχθηκε η οργάνωση και η δομή των εκπονούμενων μεταπτυχιακών εργασιών. Στην παρουσίαση θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν την άσκηση, το κάπνισμα, τους ηλικιωμένους και τις εναλλακτικές-συμπληρωματικές θεραπείες.

Τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά των ηλικιωμένων και η μοναξιά που αυτοί βιώνουν αποτέλεσαν το αντικείμενο δύο μεταπτυχιακών διπλωματικών εργασιών. Τα άτομα της τρίτης ηλικίας είναι μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα που έρχεται αντιμέτωπη με πολλές αλλαγές, με την εγκατάλειψη, τη μοναξιά και την εμφάνιση ασθενειών. Η μοναξιά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά προβλήματα και πολλές φορές οδηγεί στην εμφάνιση προβλημάτων υγείας. Το συναίσθημα αυτό είναι πιο έντονο στους μεγαλύτερους ενήλικες που η ηλικία τους ξεπερνά τα 60 έτη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα διαπιστώθηκε πως καλύτερη ψυχική υγεία έχουν οι έγγαμοι, όσοι έχουν αδέρφια, αυτοί που είχαν καλές σχέσεις με τους γονείς τους, τα άτομα που διαμένουν σε χωριό, όσοι περπατούν και όσοι δεν πάσχουν από κάποια ασθένεια. Επιπρόσθετα, φάνηκε να υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στη μοναξιά που νιώθουν οι ηλικιωμένοι και στην ψυχοπαθολογία τους. Διαπιστώθηκε πως η συναισθηματική μοναξιά που νιώθουν τα άτομα συσχετίζεται με τη σωματοποίηση και τον παρανοειδή ιδεασμό, έχει όμως σχέση και με την κατάθλιψη και το άγχος. Από την άλλη, βρέθηκε πως η κοινωνική μοναξιά συσχετίζεται και εκείνη με την κατάθλιψη και το άγχος, και μάλιστα περισσότερο από τη συναισθηματική και επιπλέον υπάρχει σχέση και με το φοβικό άγχος και τον παρανοειδή ιδεασμό. Επιπλέον, προέκυψε πως η κοινωνική μοναξιά σχετίζεται με την αυτοσυμπόνια. Τα παραπάνω αποτελέσματα αναμένεται να αποτελέσουν χρήσιμες πληροφορίες για τους επαγγελματίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σχετικά με την παροχή στοχευμένης παρέμβασης για την επίλυση των προβλημάτων και τη βελτίωση της ψυχικής υγείας των ατόμων της τρίτης ηλικίας.

H παρουσίαση των μεταπτυχιακών εργασιών από τους φοιτητές θα γίνει σήμερα από τις 10:00 έως τις 11:15, στην αίθουσα 4, στο νέο κτίριο του Τμήματος Ιατρικής, Βιόπολις, Λάρισα.

 

Ημερίδες για την προαγωγή της Υγείας στην 5η ΥΠΕ

Σειρά επιμορφωτικών ημερίδων με θέμα «Προαγωγή της Υγείας-Ανάπτυξη συνεργασιών με την Κοινότητα» στο πλαίσιο των δράσεων για την οργάνωση και εκπαίδευση των Ομάδων Υγείας των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ διοργανώνει η 5η Υ.Πε., Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας ως εξής:

* Τρίκαλα αύριο 27/02/2019 Μύλος Ματσόπουλου

* Καρδίτσα 01/03/2019 Παυσίλυπο

* Βόλος 04/03/2019 Κέντρο Υγείας Βόλου

* Λάρισα 05/03/2019 Αμφιθέατρο Κτιρίου Κατσίγρα

* Λαμία 07/03/2019 Αίθουσα Εκδηλώσεων Γ.Ν. Λαμίας

* Λιβαδειά 14/03/2019 Αίθουσα Εκδηλώσεων Γ.Ν. Λιβαδειάς

* Σχηματάρι 15/03/2019 Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων 2ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου

 

Διαγωνισμός για τη συντήρηση των ανελκυστήρων

DIAGVNISMOS GIA TH SYNTHRHSH TVN ANELKYSTHRVN

Ο ανελκυστήρας με το συρματόπλεγμα, ένας από τους τρεις ανελκυστήρες του Γενικού Νοσοκομείου, που εξυπηρετεί ασθενείς και επισκέπτες

 

Συνοπτικό ανοιχτό διαγωνισμό για τη συντήρηση ανελκυστήρων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και του Κέντρου Ψυχικής Υγείας συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης 40.000 ευρώ με ΦΠΑ και κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή προκηρύσσει η διοίκηση των δύο νοσοκομείων.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ. στο Γραφείο Προμηθειών του νοσοκομείου από αρμόδια τριμελή επιτροπή.

Οι προσφορές θα γίνονται δεκτές μέχρι την 04-03-2019 ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:30 στη Γραμματεία του Νοσοκομείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass