Γαστρεντερολογική προ των πυλών στο Γενικό Νοσοκομείο

Συζητείται στην επόμενη συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΕ * Τι συζητήθηκε σε συναντήσεις Π. Νάνου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για Γαστρεντερολογική, προϋπολογισμό, πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και διορισμούς

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2019 22:14

Θέμα χρόνου πρέπει να θεωρείται η επανασύσταση της Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς αναμένεται να συζητηθεί και να εγκριθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ), όπως ανέκυψε από τις διαδοχικές συναντήσεις του διοικητή των δύο Νοσοκομείων κ. Παν. Νάνου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Το θέμα της επανασύστασης της Γαστρεντερολογικής Κλινικής, μετά την απόφαση του προηγούμενου Νοεμβρίου, που άναψε το "πράσινο φως" για να επανέλθει η Κλινική μετά από απουσία δύο περίπου δεκαετιών, περιπέτειες μεταστέγασης στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο και ακολούθως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο συζητήθηκε μεταξύ άλλων στις συναντήσεις, με τον κ. Νάνο να ζητά την επίσπευση των (γραφειοκρατικών) διαδικασιών για τη λειτουργία της Κλινικής πριν τη δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Προηγουμένως, ο διοικητής των δύο Νοσοκομείων ενημέρωσε τους κ. Ξανθό και Πολάκη για την απόφαση με την οποία σχεδιάζεται η περαιτέρω ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου, ώστε να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες στον χώρο της Θεσσαλίας συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση των αντίστοιχων Κλινικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και μειώνοντας τον χρόνο αναμονής των ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία. Παράλληλα αναφέρθηκε και στις εσωτερικές αλλαγές, προκειμένου να στεγαστεί η Κλινική δηλώνοντας πλήρη ετοιμότητα για τη λειτουργία της.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις η επανασυσταθείσα Κλινική θα λειτουργήσει σε πρώτη φάση στους χώρους που μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται στη Β΄ Παθολογική Κλινική, για να μεταφερθεί σε νέους χώρους με την πλήρη ανάπτυξή της, ενώ θα αναληφθούν προσπάθειες για τον πλήρη εξοπλισμό της με τον αναγκαίο μηχανολογικό εξοπλισμό. Όσον αφορά στο προσωπικό, η Κλινική αναμένεται να λειτουργήσει με 4 ειδικούς γαστρεντερολόγους, έναν διευθυντή, έναν επιμελητή Α΄ και δύο επιμελητές Β΄.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για τη Γαστρεντερολογική Κλινική ο διοικητής των δύο Νοσοκομείων επανέφερε το θέμα της προμήθειας ενδοσκοπικού υπερηχογραφήματος για το πεπτικό και τους πνεύμονες μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αίτημα που έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι συναντήσεις παρά το βαρύ κλίμα εξαιτίας του θανάτου της 14χρονης μαθήτριας, λεπτομέρειες του οποίου ζήτησε να πληροφορηθεί η πολιτική ηγεσία, έγιναν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και συζητήθηκαν εκτός της Γαστρεντερολογικής Κλινικής το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τα δύο Νοσοκομεία και πρέπει να αντιμετωπιστούν το επόμενο δίμηνο.

Από όλες τις πλευρές εκτιμήθηκε ότι η πορεία εκτέλεσης των χρηματοδοτούμενων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έργων και κυρίως όσων αφορούν στην προμήθεια εξοπλισμού κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα με τον διοικητή των δύο Νοσοκομείων να ενημερώνει την πολιτική ηγεσία για το κλείσιμο της προηγούμενης χρονιάς αλλά και τους δείκτες που δείχνουν αύξηση της δραστηριότητας των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων και της παραγωγικότητας.

Ο κ. Νάνος παράλληλα ζήτησε την ενίσχυση του προϋπολογισμού των δύο Νοσοκομείων προκειμένου να καλυφθούν οι υπάρχουσες ανάγκες καθώς και την επίσπευση του διορισμού των γιατρών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, η αξιολόγηση των οποίων έχει ολοκληρωθεί για το σύνολο των νοσοκομείων της 5ης ΥΠΕ.

 

 

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass