ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΒΙΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής ο Ελληνοκαναδός James Douketis

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2018 15:26

Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αναγορεύθηκε χθες ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Mc Master του Καναδά, κ. James Douketis, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες, στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», στη Βιόπολη Λάρισας.

Κατά την εκδήλωση, προσφώνηση του καθηγητή James D. Douketis έγινε από τον αν. πρύτανη Έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητή Ζήση Δ. Μαμουρη, και ακολούθησε χαιρετισμός του κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας καθηγητή Χαράλαμπου Δ. Μπιλλίνη, επίδοση του «επαίνου» προς τον καθηγητή James D. Douketis, από την καθηγήτρια Αναισθησιολογίας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Ελένη Μ. Αρναούτογλου, ανάγνωση της εισήγησης, του ψηφίσματος και της αναγόρευσης και επίδοση του ψηφίσματος, της αναγόρευσης, του διδακτορικού διπλώματος και του επιτηβεννίου από τον πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητή Γεώργιο Μ. Χατζηγεωργίου .

Η τελετή έκλεισε με ομιλία του κ. Douketis, με θέμα την κλινική έρευνα το 2018.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο JAMES DOUKETIS

Ο καθηγητής James Douketis είναι Καναδός, Έλληνας δεύτερης γενιάς, ιατρός με πολυετή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία στη διδασκαλία, στην έρευνα και στην κλινική πράξη της θρόμβωσης και της αντιθρομβωτικής αγωγής.

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται επίσης η ανάπτυξη και η συγγραφή πλήθους κατευθυντήριων οδηγιών για διάφορες ιατρικές εταιρίες σχετικά με την περιεγχειρητική διαχείριση της αντιπηκτικής και αντιαιμοπεταλιακής αγωγής καθώς και η πρόληψη, θεραπεία και πρόγνωση των ασθενών με φλεβική θρομβοεμβολική νόσο. Έχει περισσότερες από 300 δημοσιεύσεις σε διεθνή έγκυρα επιστημονικά περιοδικά.

Έλαβε το πτυχίο Ιατρικής και την ειδικότητα της Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και κατόπιν έλαβε υποτροφία για τη Θρόμβωση στο McMaster University. Από το 1998 έως σήμερα κατέχει ακαδημαϊκές θέσεις στο McMaster University, ενώ η παρούσα θέση του είναι καθηγητής Παθολογίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο και εργάζεται ως κλινικός ιατρός στο St. Joseph’s Healthcare στο Χάμιλτον του Οντάριο.

Ο Dr. Douketis είναι πρόεδρος της Εταιρείας Θρόμβωσης του Καναδά, συντακτικό μέλος των επιστημονικών περιοδικών Journal of Thrombosis and Haemostasis and Annalsof Internal Medicine Journal και επίτιμο μέλος του Ινστιτούτου Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή (ΙΜΕΘΑ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass