ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ Π.Θ.

Η σύγχρονη αντιμετώπιση των παθήσεων γόνατος

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2018 16:56

Οι παθήσεις του γόνατος σε αθλούμενους και η σύγχρονη αντιμετώπισή τους βρέθηκαν στο επίκεντρο της επιστημονικής συνάντησης που πραγματοποίησε χθες το απόγευμα η Ορθοπαιδική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με βασικό ομιλητή τον καθηγητή Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Ruprecht-Karls της Χαϊδελβέργης κ. Rainer Siebold.

Η συνάντηση απέσπασε το ενδιαφέρον των γιατρών της Ορθοπαιδικής, της Γενικής Ιατρικής, των Φυσικοθεραπευτών αλλά και των επαγγελματικών υγείας που ασχολούνται με τη φροντίδα των αθλητών. Διοργανωτές ήταν ο καθηγητής – διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής του Π.Π.Γ.Ν.Λ. Κώστας Μαλίζος και ο αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ορθοπαιδικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ορθοπαιδική Κλινική Π.Π.Γ.Ν Λάρισας μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ESSKA Μιχάλης Χαντές.

Κατά την ομιλία του ο καθηγητής Rainer Siebold αναφέρθηκε στην ανατομία του προσθίου χιαστού συνδέσμου του γόνατος. Για την ανακατασκευή του οπίσθιου χιαστού συνδέσμου αναφέρθηκε ο Π. Παπαδόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Ορθοπαιδικής, ΑΠΘ.

Για την εξισορρόπηση μαλακών μορίων και για τον άξονα σκέλους στη μοντέρνα ολική αρθροπλαστική γόνατος, μίλησε ο Θ. Καραχάλιος, καθηγητής Ορθοπαιδικής, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ ο καθηγητής Rainer Siebold επανήλθε για να αναφερθεί στη συρραφή και μεταμόσχευση του μηνίσκου: ενδείξεις και τεχνική.

Για τα μακροχρόνια αποτελέσματα μετά από απλή δέσμη για ανακατασκευή προσθίου χιαστού συνδέσμου έκανε λόγο ο Δ. Μαστρόκαλος, επικ. καθηγητή Ορθοπαιδικής, του Πανεπιστημίου Αθηνών. Για την αντιμετώπιση των χόνδρινων βλαβών της επιγονατίδας σε αστάθεια επιγονατίδας, αναφέρθηκε ο Γ. Καρυδάκης, ορθοπαιδικός χειρουργός, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, στην Αθήνα, ενώ η συνάντηση έκλεισε με τον Β. Ραούλη, ορθοπαιδικό χειρουργό στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας που μίλησε για την αυτόλογη μεταμόσχευση χονδροκυττάρων: εκτίμηση με αρθροσκόπηση “δεύτερης ματιάς”.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass