ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αποτελεσματικότερη η αντιμετώπιση των νεφρικών παθήσεων

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2017 17:10

Οι επιστημονικές εξελίξεις στις νεφρικές παθήσεις απασχολούν το Νεφρολογικό Συμπόσιο Κεντρικής Ελλάδος, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν χθες στο ξενοδοχείο «Imperial» και θα ολοκληρωθούν αύριο Κυριακή.

Το Νεφρολογικό Συμπόσιο, υπό την προεδρία του Ιωάννη Στεφανίδη, καθηγητή Παθολογίας - Νεφρολογίας, διευθυντή της Νεφρολογικής Κλινικής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή φορά από την Ακαδημία Νεφρολογίας Κεντρικής Ελλάδος και την Πανεπιστημιακή Νεφρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. «Αποτελεί την κορυφαία επιστημονική εκδήλωση της Κεντρικής Ελλάδος, πρόκειται και φέτος να καλύψει σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις στις νεφρικές παθήσεις που αφορούν στη διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία», ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο κ. Στεφανίδης για να προσθέσει ότι «βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι η συμβολή σε μια αποτελεσματικότερη και ορθότερη αντιμετώπιση των νεφρικών παθήσεων. Προς την κατεύθυνση αυτή, η συνεργασία τόσο σε επιστημονικό επίπεδο όσο και στον εργασιακό χώρο όλων των επαγγελματιών υγείας είναι απολύτως απαραίτητη. Το πρόγραμμα του συμποσίου αναδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας όλων των ιατρικών ειδικοτήτων, καθώς θα παρουσιαστούν θεματικές οι οποίες παράλληλα με τη νεφρολογία, αφορούν σε όλο το φάσμα της ιατρικής».

Κατά την τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα ο νεφρολόγος Β. Λιακόπουλος αναφέρθηκε στην «Καρδιακή και νεφρική ανεπάρκεια, στην κλινική εικόνα και στη θεραπευτική αντιμετώπιση», ενώ ο Ρώσος ερευνητής από το Ινστιτούτο Κυτταρικής Βιολογίας και Γενετικής της Ακαδημίας Ερευνών της Ρωσίας και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Νοβοσιμπίρσκ E.I. Solenov ανέλυσε όλα τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα για τη διαπερατότητα του νεφρικού σωληναρίου στο νερό με στόχο να διαφωτίσει την παθογένεια του νεφρογενή άποιου διαβήτη.

Αύριο Κυριακή, στο πλαίσιο του συμποσίου θα λάβει χώρα και Νοσηλευτική Ημερίδα με θέμα τη συμβολή της νοσηλευτικής φροντίδας στις θεραπείες του χρόνιου νεφροπαθή.

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ

Από το συμπόσιο δεν θα μπορούσε να λείψει και η αναφορά στη μεταμόσχευση νεφρού. Μετά το πέρας του Νεφρολογικού Συμποσίου, στον ίδιο χώρο «Larissa Imperial» και συγκεκριμένα αύριο Κυριακή, και ώρα 2 μ.μ. στο πλαίσιο του προγράμματος η «Πόλη που Μαθαίνει», θα πραγματοποιηθεί δημόσια συζήτηση, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, με θέμα «Μεταμοσχεύσεις και Δωρεά Οργάνων».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων, του Συλλόγου Νεφροπαθών Λάρισας «Ο Άγιος Αχίλλιος» και της Νεφρολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εις αναγνώριση της μείζονος κοινωνικής πρόκλησης που αποτελεί η μεταμόσχευση και η δωρεά οργάνων.

Κατά την εναρκτήρια εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωπος της Μητρόπολης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παπαδόπουλος, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Ν. Αντωνίου, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζ. Μαμούρης, ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Χαρ. Μπιλλίνης, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρ. Χατζηχριστοδούλου, εκπρόσωπος της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο διοικητής των νοσοκομείων της Λάρισας Π. Νάνος, η υποδιοικήτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αν. Χαλιβέρα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κων. Γιαννακόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Μπαπαλής, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass