ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΙΝΔΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ SUGATA MITRA

Το Ταζ Μαχάλ της ιατρικής το μνημείο του Ιπποκράτη

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2017 16:30

«Το μνημείο του Ιπποκράτη είναι το Ταζ Μαχάλ της Ιατρικής και πρέπει να το γνωρίσουν και να το επισκέπτονται άνθρωποι από όλο τον κόσμο».

Με αυτά τα λόγια ο Ινδός Sugata Mitra, καθηγητής Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο του New Castle περιέγραψε τον θαυμασμό του στο βιβλίο επισκεπτών του μνημείου του Ιπποκράτη. Ο πρόεδρος του συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας υποδέχτηκε τον καθηγητή και παρουσίασε τα εκθέματα που υπάρχουν στο κενοτάφιο του πατέρα της ιατρικής. Ο Sugata Mitra έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο του Ιπποκράτη και για τη σχέση του με την πόλη της Λάρισας. Ο καθηγητής συνοδευόταν από τη σύζυγό του και τη Λαρισαία φιλόλογο και συνεργάτη του στο πρόγραμμα «Philosophy for Children – Φιλοσοφία για τα παιδιά» κ. Βασιλική Μάνδαλου.

Ο Sugata Mitra ξεκίνησε να υλοποιεί το 1999 σε φτωχές περιοχές της Ινδίας το πείραμα «Η Τρύπα στον Τοίχο – Hole in the Wall», μιλάει για τα «Αυτοοργανωμένα Περιβάλλοντα Μάθησης – Self-Organized Learning Environments» και οραματίζεται ένα διαδικτυακό σχολείο, ένα «Σχολείο στο Σύννεφο –School in the cloud».

Ο καθηγητής ήταν προσκεκλημένος ομιλητής στο 3ο Διεθνές Συνέδριο για την προώθηση της εκπαιδευτικής καινοτομίας που οργανώθηκε στη Λάρισα από την ΕΕΠΕΚ. Ο Sugata Mitra βραβεύτηκε με το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων, ως ο καλύτερος ομιλητής για το 2013 από το TED.

Ο πρόεδρος του συλλόγου τού πρόσφερε μικρή προτομή του Ιπποκράτη που δημιούργησαν μαθήτριες της Λάρισας με βάση την προτομή που ο γλύπτης του ανδριάντα Γεώργιος Καλακαλλάς φιλοτέχνησε για τον σύλλογο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass