ΣΤΟ ΔΩΛ

Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2017 15:31

Η Λάρισα φιλοξενεί το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού «Δυνατότητες και Προκλήσεις» που θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 15 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Διοργανώνεται από τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας,

σε συνεργασία με το Ελληνικό Επιστημονικό Δίκτυο για Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΕΕΔΔΑΦ) και τον Δήμο Λαρισαίων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Ο τίτλος «Δυνατότητες και προκλήσεις» που επιλέγει για φέτος, απηχεί από τη μια μεριά δεδομένα με τεκμηριωμένες ενδείξεις καλών πρακτικών και παράλληλα διαφαινόμενες δυνατότητες για το μέλλον. Η θεματολογία θα είναι πάλι αρκετά πλούσια, με διάφορα επίπεδα προσέγγισης, περιλαμβάνοντας ερευνητικά, κλινικά και θεραπευτικά δεδομένα, και τις εξελίξεις σε αυτά. Περιλαμβάνεται επίσης η έκφραση απόψεων και θέσεων από τα ίδια τα άτομα με αυτισμό, τους γονείς και τις οικογένειές τους, καθώς και θεσμικές πτυχές σχετικά με τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους.
Στο συνέδριο θα συμμετέχουν ως ομιλητές διακεκριμένοι επιστήμονες από Ελλάδα, Ισπανία, Αγγλία. Ωστόσο δίνεται η ευκαιρία σε νέους επιστήμονες να παρουσιάσουν δόκιμες ερευνητικές εργασίες τους ή εφαρμογές.
Το συνέδριο απευθύνεται σε στελέχη της διεπιστημονικής ομάδας ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς, γονείς και άτομα με αυτισμό, φοιτητές και στο ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τις Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass