ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Οι εξελίξεις και οι θεραπείες για τον καρκίνο του πεπτικού

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2017 22:13

Η διερεύνηση των εξελίξεων και των θεραπευτικών διλημμάτων που υπάρχουν στη θεραπεία του καρκίνου του πεπτικού συστήματος βρέθηκε στο επίκεντρο της έκτης ετήσιας συνάντησης για τον καρκίνο του πεπτικού συστήματος. Με τη συμμετοχή επιστημόνων από όλη τη χώρα ξεκίνησε χθες η ετήσια συνάντηση που διοργανώνεται από την επιστημονική εταιρία «ΑΚΟΣ» και το Τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και θα ολοκληρωθεί σήμερα στο ξενοδοχείο «Larissa Imperial».

Η ετήσια αυτή θερινή θεματική ογκολογική συνάντηση τείνει να καθιερωθεί στο γίγνεσθαι της ελληνικής ογκολογίας διαπιστώνει η οργανωτική επιτροπή. «Ο δημόσιος τομέας υγείας, παρά τις απώλειες που έχει υποστεί μετά την οργανωμένη επίθεση απαξίωσης και αποσύνθεσης, είναι εδώ παρών, ενεργός, συζητά, προβληματίζεται, θέτει επιστημονικά ερωτήματα και αναζητά λύσεις και εξηγήσεις με πάθος, διορατικότητα και οξυδέρκεια», επισημαίνουν μεταξύ άλλων.

Στο συμπόσιο συμμετέχουν επιστήμονες από όλη τη χώρα, ο παθολόγος ογκολόγος διευθυντής Τμήματος Παθολογικής Ογκολογίας του ΓΝΛ, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Θανάσης Αθανασιάδης σε δηλώσεις του σχετικά με την ετήσια συνάντηση που πραγματοποιείται για έκτη χρονιά στη Λάρισα επισημαίνει ότι «η συνάντηση αυτή ξεκίνησε το 2012 τότε δειλά μια κλινική του ΕΣΥ ήθελε να δώσει το στίγμα της στον χώρο της ογκολογίας. Βρισκόμαστε στην έκτη ετήσια συνάντηση που αφορά στην ενημέρωση και τη διερεύνηση των εξελίξεων και των θεραπευτικών διλημμάτων που υπάρχουν στη θεραπεία του καρκίνου του πεπτικού συστήματος».

Στην ετήσια συνάντηση συμμετέχουν ιατροί από όλοι την Ελλάδα «σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο το να πραγματοποιείς σε μια πόλη σαν τη Λάρισα μια καλή και υψηλού επιπέδου συνάντηση στην οποία συμμετέχουν παθολόγοι και ογκολόγοι από όλη τη χώρα από το ΕΣΥ αλλά και από το Πανεπιστήμιο είναι σημαντικό».

Την πρώτη ημέρα οι ομιλητές αναφέρθηκαν στον καρκίνο του στομάχου και του παγκρέατος κυρίως με αναλυτικές ομιλίες, προσεγγίζοντας το σκέλος της κλινικής ογκολογίας, παθολογικής ογκολογίας, χειρουργικής ογκολογίας, ακτινοδιαγνωστικής και παθολογικής ανατομικής. Σήμερα Σάββατο θα επικεντρωθούν στις εξελίξεις που αφορούν στον καρκίνο του παχέος εντέρου.

«Η συνάντηση φέρνει στη Λάρισα αρκετούς ανθρώπους από ένα χώρο της παθολογικής ογκολογίας που είναι μικρός. Και το θετικό είναι ότι επεκτείνεται σε μια διεπιστημονική συνεργασία μεταξύ λοιπών ειδικοτήτων», υπογράμμισε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass