ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

Ξεμένει από ακτινολογικά μηχανήματα το Γ.Ν.Λ.

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2016 10:33

Με ένα μόνο ακτινολογικό μηχάνημα λειτουργεί το τελευταίο διάστημα το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, επιτείνοντας τα προβλήματα στη λειτουργία του, ιδιαίτερα σε μέρες εφημερίας, όπως και η σημερινή.

Ειδικότερα, εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί τα δύο υπόλοιπα σταθερά μηχανήματα, καθώς και τα δύο φορητά ακτινολογικά μηχανήματα, ενώ δυσλειτουργεί και ο υπερηχογράφος, με αποτέλεσμα να μην γίνονται εξετάσεις μαστού.

Αν συνυπολογίσει κανείς και τη… μόνιμη έλλειψη μαγνητικού τομογράφου στη νοσοκομειακή μονάδα, εύκολα αντιλαμβάνεται την εικόνα κατάρρευσης που μεταφέρεται, τόσο από τους ασθενείς και τους επισκέπτες, όσο και από τους εργαζόμενους στο «Κουτλιμπάνειο».

Την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα εξέθεσε στον διοικητή των δύο νοσοκομείων, Παναγιώτη Νάνο, σε πρόσφατη συνάντησή τους, ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ, Λάμπρος Καραγεώργος.

Αναφορικά τώρα με τα προβλήματα στα αναισθησιολογικά μηχανήματα του νοσοκομείου, τα οποία ανέδειξε η «Ε» την προηγούμενη εβδομάδα, η κατάσταση έχει βελτιωθεί, καθώς αυτή τη στιγμή λειτουργούν πέντε μηχανήματα, τρία του ΓΝΛ και άλλα δύο τα οποία μεταφέρθηκαν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπως είχε δεσμευθεί ο διοικητής των νοσοκομείων.

Το ζήτημα που εξακολουθεί να υφίσταται στον αναισθησιολογικό τομέα, είναι η αδυναμία χειρουργικών επεμβάσεων σε παιδιά κάτω των 25 κιλών – κάτω δηλαδή από την ηλικία των 6 ή 7 ετών – γεγονός που καθιστά προβληματική τη λειτουργία της Παιδοχειρουργικής Κλινικής.

Υπενθυμίζεται ότι πρόβλημα υπάρχει και στην Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου, καθώς παραμένει για 10ο μήνα χωρίς τεστ κοπώσεως.

ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ

Η παλαιότητα μηχανημάτων, εξαιτίας της οποίας τίθενται με μαθηματική ακρίβεια εκτός λειτουργίας, αφορά πάντως και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Για παράδειγμα, εδώ και καιρό δεν λειτουργεί ο ηλεκτροεγκεφαλογράφος του ΠΓΝΛ. Μπορεί βέβαια ανάλογο μηχάνημα να λειτουργεί στη Νευρολογική Κλινική του νοσοκομείου, για τις ανάγκες των ασθενών της, αλλά όσοι επιθυμούν να εξεταστούν αφού κλείσουν ραντεβού δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα και αναγκάζονται να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass