ΤΟ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΓΝΛ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ Π. ΝΑΝΟΥ

Τριβές προκαλεί η μετακίνηση τραυματιοφορέα στο αρχείο…

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2016 12:02

 

Αιχμηρή ανακοίνωση εναντίον του νέου διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Παναγιώτη Νάνου έδωσαν χθες στη δημοσιότητα τα μέλη του Πολυκλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στο ίδρυμα, με αφορμή την απόφαση του διοικητή να μετακινήσει στο αρχείο του νοσοκομείου τραυματιοφορέα.

Οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «με το αριστερό μπήκε ο νέος διοικητής στο Πανεπιστημιακό», ενώ προσθέτουν ότι η συγκεκριμένη μετακίνηση γίνεται αφού ο κ. Νάνος είχε ενημερωθεί για τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στους μεταφορείς ασθενών.

Από την πλευρά του, ο νέος διοικητής επισημαίνει στην «Ε» ότι η μετακίνηση του τραυματιοφορέα γίνεται για διάστημα δύο μηνών, προκειμένου να συμβάλει στη μηχανογράφηση του αρχείου, όπου σωρεύονται συνταγολόγια από το … 1999. Δεσμεύεται επίσης ότι θα φροντίσει ώστε το επόμενο διάστημα να ενισχυθούν οι τραυματιοφορείς με 3 υπαλλήλους, κίνηση αναγνώρισης του προβλήματος που αντιμετωπίζουν. Διευκρινίζει τέλος ότι τον απασχολεί η σωστή λειτουργία του νοσοκομείου και όχι οι προσωπικές αντιπαλότητες.

«ME TO ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ»

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του σωματείου έχει ως εξής:

«Τα τελευταία χρόνια όπως ξέρουμε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας εξυπηρετεί όλη τη Θεσσαλία. Ο αριθμός των ασθενών αυξάνεται συνεχώς και αυτό το αντιλαμβάνεται πολύ εύκολα κανείς αν δει τον περίγυρο του νοσοκομείου που έχει γίνει ένα απέραντο πάρκινγκ ενώ πριν λίγα χρόνια υπήρχαν μόνο στον προαύλειο χώρο. Οι λόγοι είναι απλοί και είναι καιρός να το γνωρίσουν όλοι. Όταν ρωτάς έναν ασθενή γιατί έχει έρθει στο νοσοκομείο μας σου απαντά αυθόρμητα ότι εδώ έχει καλύτερους γιατρούς. Δεκτό. Η ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί εδώ είναι η εξής: Ποιοι είναι αυτοί που φρόντισαν να αποδυναμωθούν όλα τα άλλα νοσοκομεία από γιατρούς και υπηρεσίες όπως του Βόλου, της Καρδίτσας, των Τρικάλων κ.λ.π. και εντέλει ποιο είναι το κριτήριο να χαρακτηρίζουμε έναν γιατρό; Oι ταμπέλες;

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που μπορεί να δώσει απαντήσεις και λύσεις είναι ότι πολλές κλινικές απαρτίζονται από δύο και πάνω ικανότατους επιστήμονες όπως Ω.Ρ.Λ., Οφθαλμολογική, Ορθοπαιδική, Αγγειοχειρουργική κ.λ.π. συγκριτικά με το παρελθόν(ενώ σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής δεν υπάρχει ειδικότητα) αυξάνοντας τον αριθμών των εισαχθέντων ασθενών σε κλινικές και χειρουργεία σε διπλάσιους και τριπλάσιους. Επισημαίνουμε ξανά με τον ίδιο αριθμό προσωπικού αν όχι λιγότερο. Και με μισθούς πλέον της ξεφτίλας, γιατί περί ξεφτίλας μιλάμε να διπλασιάζεται ο όγκος εργασίας στο διπλάσιο κυριολεκτικά και να σου μειώνουν τον μισθό σου 35%. Εδώ να επισημάνουμε για να ενημερωθεί και ο κόσμος της Θεσσαλίας ότι οι ώρες μας είναι απλήρωτες από τον Ιανουάριο του 2015! Τρελό;

Και το πιο τρελό, να περιμένεις κοντά στο έναν χρόνο περίπου κάποιον να ηγηθεί αυτό το νοσοκομείο (ο υπηρεσιακός διακοσμητικός διοικητής που είχαμε δεν ισχύει), να λύσει άμεσα τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί, αυτός να έρχεται με περγαμηνές ,εμείς να ελπίζουμε σ’ αυτό και στα λόγια κάποιων που τον υμνούν (ελπίζουμε κι εμείς στο μέλλον να τον υμνήσουμε, αλλά όταν καταφέρει να λύσει όλα αυτά για τα οποία τον τοποθέτησαν να κάνει ) και το πρώτο πράγμα που ακούμε χωρίς καν να ενημερωθούμε , ότι μετακινεί συνάδελφό μας ενώ ακόμα ήταν στο πρόγραμμα των τραυματιοφορέων (που πλέον βγαίνει με χίλια ζόρια και με το φιλότιμο των συναδέλφων μας, αν είναι δυνατόν) στο αρχείο με την αιτιολόγηση ότι πρέπει να μηχανογραφηθούν τα αρχεία ασθενών. Κανένα πρόβλημα. Αλλά με ποια λογική θα πάρεις έναν υπάλληλο από μία τόσο νευραλγική θέση που έχει ανάγκη το νοσοκομείο όταν λίγες μέρες πριν έχεις ενημερωθεί κατ’ ιδίαν για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε; Γιατί να προηγείται το αρχείο ασθενών όταν δεν έχεις τον απαραίτητο αριθμό μεταφορέων ασθενών; Γιατί επιλέγεις ένα άτομο που όπως μας αιτιολογήθηκε τοποθετήθηκε εκεί και γιατί δεν είναι συνεργάσιμος; Και ποιος έκρινε τις ικανότητές του για τη συγκεκριμένη θέση; Κατά τη γνώμη μας υπάρχουν δεκάδες υπάλληλοι μέσα από τους οποίους μπορείς να βρεις κάποιον άλλο ικανό γι’ αυτή τη θέση. Από το διοικητικό προσωπικό μέχρι το νοσηλευτικό. Γιατί από μας; Μήπως μας υποτιμάτε; ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΟ.

Εμείς από την πλευρά μας, μετά από ομόφωνη απόφαση των συναδέλφων αλλά και του σωματείου θα περιμένουμε την αναίρεση αυτής της πράξης. ΑΜΕΣΑ. Ελπίζουμε να καταλάβει ο νέος μας Διοικητής ότι εμείς σ’ αυτό το θέμα, χωρίς εγωισμούς και εμπάθειες, δεν κάνουμε πίσω με τίποτα. Να μας καλύψει άμεσα αυτή την κενή θέση που μας δημιούργησε με τον ερχομό του και να φροντίσει ακόμα πιο άμεσα να ερευνήσει ένα σάπιο πρόγραμμα που αναρτάται κάθε μήνα συμπεριλαμβανομένων και συναδέλφων που δεν εργάζονται πλέον σε μας αλλά τους έχουν στο πρόγραμμά μας ως τραυματιοφορείς. Και επιτέλους δεν πάει άλλο να σηκώνουμε αυτό το τεράστιο βάρος των κενών οργανικών θέσεων ,δηλαδή να βγαίνει η δουλειά με το 1/3 από αυτούς που χρειάζεται πλέον αυτό το νοσοκομείο. Φυσικά εδώ να μην αδικούμε και τους συναδέλφους μας νοσηλευτές-τριες για τους οποίους ισχύουν τα ίδια.

Τέλος, ελπίζουμε μέσα από τη συνεργασία, τη σύνεση και τις ουσιαστικές κινήσεις και όχι με αυταρχισμό να λυθούν και όλα τα προβλήματα που συνήθως δημιουργούνται μέσα από τον απαιτητισμό των ανωτέρων και ειδικά ορισμένων ιατρών που έχουν καβαλήσει το καλάμι στις πλάτες μας και μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι είμαστε διαφορετικοί κόσμοι. Ο καθένας εδώ μέσα είναι υπάλληλος του κράτους και του κοσμάκη που μας πληρώνει και όχι τσιφλίκια. Και πρέπει να αισθάνεται την απόλυτη ασφάλεια όταν έρχεται σε μας. Άρα και οι γιατροί μέχρι να λυθεί το θέμα των κενών θέσεων να έχουν κατανόηση για το τι συμβαίνει γύρω τους και όχι να κοιτάζουν μόνο να κάνουν την δουλειά τους, χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες».

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass