ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Νέος μαγνητικός τομογράφος στο Γενικό Νοσοκομείο

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2016 1:46

 

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ξανά το έργο της αγοράς και εγκατάστασης νέου μαγνητικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς υπάρχουν πλέον βάσιμες ελπίδες ότι τους επόμενες μήνες θα μπορέσει να λειτουργήσει, με ό,τι κάτι τέτοιο συνεπάγεται για την παροχή υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο μαγνητικός τομογράφος του ΓΝΛ, ήταν μεταξύ των έργων που δεν κατέστη δυνατή η υλοποίησή τους στα δύο νοσοκομεία της πόλης μέσω του προηγούμενου ΕΣΠΑ και το οποίο απεντάχθηκε τελικά εξαιτίας της τεράστιας χρονικής καθυστέρησης που προκάλεσε η νομική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο εταιριών που διεκδίκησαν το έργο.

Πρόκειται για την αντιπαράθεση και την αντίστοιχη χρονοτριβή την οποία είχε δημόσια επισημάνει χρησιμοποιώντας εντονότατες εκφράσεις ενώπιον των εκπροσώπων των εταιριών ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος είχε έγκαιρα διαβλέψει την κατάληξη που θα είχε η εμμονή των εταιριών να κινούνται «by the book» και να εξαντλούν κάθε νομικό περιθώριο προκειμένου να αναλάβουν την υλοποίηση του έργου.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει σήμερα η βούληση να ενταχθούν τα συγκεκριμένα έργα στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο ώστε να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Τους προηγούμενους μήνες, ο εκτελών χρέη διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας, Απόστολος Κομνός και τα αρμόδια στελέχη του νοσοκομείου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και την 5η ΥΠΕ, έτρεξαν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να επανενταχθεί το έργο της προμήθειας νέου μαγνητικού τομογράφου στο «Κουτλιμπάνειο», καθώς και άλλα δύο που αφορούν στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, την Καρδιολογική και Ουρολογική Κλινικές, το ένα και για το Χειρουργικό και Αναισθησιολογικό τμήμα, το δεύτερο.

Ο νέος μαγνητικός τομογράφος είναι ένα έργο ύψους 933.000 ευρώ και τα υπόλοιπα δύο ύψους 511.000 και 563.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Απομένει πλέον η έγκριση σκοπιμότητας των έργων από το Υπουργείου Υγείας, ώστε να αναλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας τη διαδικασία συμβασιοποίησής τους και να προχωρήσει η υλοποίηση.

Με τον ίδιο τρόπο, θα προχωρήσει η υλοποίηση άλλων δύο έργων που αφορούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και απεντάχθηκαν επίσης από το προηγούμενο ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για την προμήθεια εξοπλισμού στη Νεογνολογική Μονάδα του ΠΓΝΛ, ύψους 223.000 ευρώ και τη Μονάδα Τεχνικού Νεφρού και τη Θωρακοχειρουργική Κλινική, ύψους 235.000 ευρώ.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass