Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ Γ. ΜΗΝΑΣ ΔΙΗΥΘΥΝΕ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΡΙΜΠΝΙΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

Διάκριση για τη Φιλαρμονική Λάρισας

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2009 1:31 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:16
Άλλη μία διάκριση για το Δήμο Λαρισαίων και τη Φιλαρμονική της πόλης μας, αποτέλεσε η επίσημη πρόσκληση στον μαέστρο κ. Γεώργιο Μηνά, ο οποίος εκλήθη να διευθύνει μέρη των συναυλιών, που έλαβαν χώρα στην αδελφοποιημένη πόλη Ρίμπνικ της Πολωνίας.
Η πρόσκληση αυτή έρχεται σε συνέχεια της συνεργασίας των δύο φιλαρμονικών, που ξεκίνησε στο φεστιβάλ του 1999, που διοργανώνει ανά δύο χρόνια ο Δήμος Λαρισαίων και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, αλλά και ως αναγνώριση της καλλιτεχνικής πορείας της μπάντας της πόλης μας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Προσκεκλημένοι ήταν επίσης ο σολίστας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και καθηγητής τρομπέτας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας κ. Γεράσιμος Ιωαννίδης, και από την Αμερική, ο διεθνούς φήμης τρομπετίστας Vince DiMartino,
Ο μαέστρος κ. Γεώργιος Μηνάς διηύθυνε τη Φιλαρμονική της πόλης Ρίμπνικ σε εορταστικές συναυλίες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε κατάμεστους καθολικούς ναούς και σε πολιτιστικούς χώρους και τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους νομαρχιακές και δημοτικές αρχές, βουλευτές της περιοχής, ο δήμαρχος της πόλης Adam Foudali, ο οποίος στο χαιρετισμό του μίλησε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό για τις άψογες σχέσεις με το Δήμο Λαρισαίων.
Η Φιλαρμονική μπάντα «Ρίμπνικ», ιδρύθηκε το 1950 σαν Φιλαρμονική του ορυχείου στη συνοικία Νιεντοπτσίτσε. Η περιοχή Σιλεσία της Πολωνίας, είναι πλούσια σε κοιτάσματα πετροκάρβουνου και η πλειοψηφία των κατοίκων της εργάζεται στα ανθρακωρυχεία της περιοχής. Η παράδοση ήθελε να ανταγωνίζονται ακόμα και για το ποιο ορυχείο είχε την καλύτερη Φιλαρμονική Ορχήστρα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass