Ο Καπετάν Σουρμελής ο Στουραΐτης ή «Ερωτικά Ιντέρτια»

* Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «SPECTACTORS» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΔΙΗΓΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΑΡΙΜΠΑ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ «JOIST»

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2024 10:51

«Πλάσματα και άνθρωποι της θάλασσας και της φαντασίας, σαν ένα σώμα το τραγουδούν ... Πριν χρόνια πολλά ο καπετάν Σουρμελής ο Στουραΐτης άραξε στο λιμανάκι της κάτω Μπάσιας αντίκρια στα παρεθύρια των Σουρούτηδων....

Η προσμονή του κι ένα ερωτικό αεράκι τον οδήγησαν απέναντι απ’ το σπιτάκι της Αννίκας... Πότε να δει τα μαύρα μάτια της...». Η ιστορία του πέρασε στην αιωνιότητα μέσα από την πένα του Σκαρίμπα και τραγουδιέται ακόμη... H θεατρική ομάδα «SpectActors» παρουσιάζει το βραβευμένο διήγημα του Γιάννη Σκαρίμπα «Ο Κάπτα Σουρμελής ο Στουραΐτης» με θεατρικό τίτλο «Ερωτικά Ιντέρτια». Πρόκειται για μια πειραματική, πρωτοποριακή, καινοτόμα παράσταση (avant-garde), που διαχειρίζεται το διήγημα του Σκαρίμπα ως ποίημα, χρησιμοποιώντας την τέχνη της υποκριτικής, της κίνησης, της μουσικής, της εικόνας, σε έναν αρμονικό συνδυασμό! Η παράσταση θα παρουσιαστεί για τρεις παραστάσεις σήμερα 18, αύριο 19 και μεθαύριο 20 Οκτωβρίου στο Πάρκο Καινοτομίας «Joist» (οδός Βαλτετσίου και Τριπόλεως) και με ώρα έναρξης στις 9.30 μ.μ. Διδασκαλία λόγου: Βασίλης Νανάκης. Διδασκαλία κίνησης: Πόλυ Βλάχου. Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Βερνίκος, Πόλυ Βλάχου. Σκηνικά – αφίσα: Χρήστος Αδαμόπουλος. Παίζουν: Χρήστος Αδαμόπουλος, Μαρίνα Αρχοντούλη, Πόλυ Βλάχου, Χριστιάνα Κύργια, Νατάσα Οικονομούλα. Αφηγητής: Δημήτρης Βερνίκος. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6906-751.941.
Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Ο Γιάννης Σκαρίμπας (Αγ. Ευθυμία Φωκίδας 1893 – Χαλκίδα 1984) ήταν Έλληνας λογοτέχνης, κριτικός, θεατρικός συγγραφέας, ποιητής και πεζογράφος. Το έργο του, εντυπωσιακό σε έκταση και ποικιλία, σημαδεύτηκε από την έντονη αντιδικία του με τις καθιερωμένες αξίες της ζωής και του αστικού πολιτισμού. Εισήγαγε, επίσης, υπερρεαλιστικά στοιχεία στην ελληνική πεζογραφία. Θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της ελληνικής λογοτεχνίας. Πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1929 με το έργο του «Ο Καπετάν Σουρμελής ο Στουραΐτης», όπου έλαβε και το 1ο βραβείο που πανελλήνιου περιοδικού «Ελληνικά Γράμματα».
Εργογραφία:
- Ο Καπετάν Σουρμελής ο Στουραΐτης, 1ο βραβείο διηγήματος (1930).
- Καϋμοί στο Γριπονήσι, διηγήματα (1930).
- Το θείο τραγί, διηγήματα (1933).
- Μαριάμπας, μυθιστόρημα (1935).
- Ουλαλούμ, ποιήματα (1936).
- Το σόλο του Φίγκαρω, μυθιστόρημα (1939).
- Ο ήχος του κώδωνος, θέατρο (1951).
- Το ’21 και η αλήθεια, Η τράπουλα και Οι γαλατάδες, ιστορικά δοκίμια (1971–1977) κ.λπ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass