Ερχεται το «LEBENSRAUM 3.000»

* ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥ +ΠΛΗΝ * ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2024 11:10

Το Κέντρο Έρευνας Θεάτρου και Χορού +ΠΛΗΝ παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το «LEBENSRAUM 3.000» -ένα πείραμα για το μέλλον της ανθρωπότητας- του Θανάση Τριαρίδη.

Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και θα παίζεται για 9 παραστάσεις στη σκηνή «Χρήστος Καράκης».
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Σε έναν ουδέτερο χώρο συναντιούνται δύο άνθρωποι, ο χειριστής του πειράματος και το πειραματόζωο. Ας ορίσουμε μια συνθήκη για να το κατανοήσετε καλύτερα. Ας πούμε ότι βλέπετε μια παράσταση και όχι ένα πείραμα. Σκεφτείτε πως αυτήν τη στιγμή στο Ισραήλ νοικιάζουν βάρκες για να βλέπουν τους βομβαρδισμούς στην Παλαιστίνη τρώγοντας πατατάκια... Το ίδιο θα κάνετε και εσείς... Θα καθίσετε αναπαυτικά και θα βλέπετε πώς αντιδρά ένας άνθρωπος στον φόβο. Με τη διαφορά ότι εσείς δε θα μπορείτε να τρώτε πατατάκια... Μην ξεχνάτε ότι βρίσκεστε σε ένα θέατρο... Ας ονομάσουμε, λοιπόν, αυτήν την παράσταση, «LEBENSRAUM 3.000», όπως λέμε «Οδύσσεια του Διαστήματος 2001», η ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ... Τη θυμάστε την ταινία; Δε γίνεται να μην τη θυμάστε... Θεωρείται κλασική ταινία. Μιλάει για το πώς γίναμε από πίθηκοι άνθρωποι... Για το πώς πήραμε ένα κόκκαλο και το κάναμε όπλο... Μιλάει για την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Ποια είναι τα όρια της λογικής και της ηθικής όταν αυτό που βλέπεις παύει να είναι παράσταση; Οφείλουμε, ωστόσο, να σας υπενθυμίσουμε το εξής... Για οτιδήποτε συμβεί, αποκλειστικός υπεύθυνος είστε εσείς που ήρθατε.
*Lebensraum: Γερμανική λέξη, σημαίνει ζωτικός χώρος. Ως πολιτικός όρος χρησιμοποιήθηκε ευρύτατα από τους Ναζί και τον Χίτλερ και σημαίνει πως ένα κράτος έχει το δικαίωμα να προσαρτήσει τα εδάφη που του χρειάζονται για να αναπτυχθεί. Τι ειρωνεία....

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Κείμενο: Θανάσης Τριαρίδης. Σκηνοθεσία: Ηρακλής Τζαφέτας. Α’ βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Φούκη. Β’ Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Κυρατζίδου.
Σκηνικά-σχεδιασμός χώρου: Η ομάδα.
Χειρισμός ήχου/φώτων: Χριστίνα Κυρατζίδου. Κινηματογράφιση Τρέιλερ: Δημήτρης Βάλλας. Φωτογραφίες: Γιάννης Χατζηαντωνίου. Σχεδιασμός αφίσας: Νανώ Κατσανούλα. Επί σκηνής: Ηρακλής Τζαφέτας, Γιώργος Κωνσταντινίδης, κοινό.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Πρεμιέρα Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και για 9 παραστάσεις
(Κάθε Παρασκευή 21:15-Σάββατο 21:15 -Κυριακή 20:00).
Σκηνή: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΚΗΣ,
Λογιωτάτου & Σμολένσκυ γωνία.
Κρατήσεις: 6980-907.800.
Γενική είσοδος: 10 ευρώ.
Χορηγός επικοινωνίας: Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass