«Ο Μάγκας» της Πηνελόπης Δέλτα

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΠΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2024 12:26

«Ο Μάγκας» θεωρείται το κορυφαίο έργο παιδικής λογοτεχνίας της Πηνελόπης Δέλτα, της Ελληνίδας συγγραφέως μυθιστορημάτων για παιδιά, αλλά και κατά πολλούς της σημαντικότερης γυναικείας φυσιογνωμίας των αρχών του εικοστού αιώνα.

Το έργο αναπτύσσει την ιστορία ενός μικρού σκύλου που μέσα από κωμικά επεισόδια και περιπετειώδεις ανατροπές, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αλήθεια και το ψέμα, το σωστό και το λάθος, την αξία της φιλίας και της συντροφικότητας και θα αποφασίσει να αντιμετωπίσει την αδικία μαζί με τους αγαπημένους του ανθρώπους.
Η παιδική παράσταση ανεβαίνει στη σκηνή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, την Κυριακή 25 Αυγούστου 2024, στις 9 μ.μ. στο πλαίσιο του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
Σύμφωνα με την πλοκή του έργου. Η οικογένεια Βασιωτάκη μετακομίζει από την Αθήνα στην Αλεξάνδρεια μαζί με τον μικρό σκύλο της, τον γλυκύτατο Μάγκα. Ο Μάγκας απολαμβάνει την αγάπη των παιδιών, αλλά θέλει να κερδίσει και τον σεβασμό των μεγάλων, κάνοντας κάτι «ηρωικό».
Πέφτει, όμως, στη μία γκάφα μετά την άλλη και για να αποφύγει την τιμωρία αποφασίζει να το σκάσει από το σπίτι. Τότε ανακαλύπτει ότι ο κόσμος είναι γεμάτος κινδύνους και παγίδες. Μόνο ένας αδέσποτος σκύλος, ο Αφράτος, θα τον βοηθήσει να τα βγάλει πέρα μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι του, πιο ώριμος, αλλά το ίδιο αποφασισμένος να χαρεί τη ζωή.
Ο Βασίλης Λέκκας παίζει και τραγουδά στη σκηνή
Τον ρόλο - κλειδί του κηπουρού στον «Μάγκα» κρατά ο αγαπημένος τραγουδιστής Βασίλης Λέκκας, ο οποίος αποδίδει τον «Βασίλη» που φροντίζει και εμπνέει τον Μάγκα για να αγωνιστεί για το δίκαιο. Ο Βασίλης Λέκκας ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής τα τραγούδια της παράστασης.
Σκηνοθεσία- Αθανασία Καλογιάννη
Τραγουδάει και ερμηνεύει ο Βασίλης Λέκκας
Τιμές Εισιτηρίων: 11€ Προπώληση, 13€ ταμείο θεάτρου. Τα παιδιά πληρώνουν από 2 χρονών και πάνω.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass