Δώδεκα οι υποψήφιοι καλλιτεχνικοί διευθυντές για το «Θεσσαλικό»

* ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ * ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΠΑΝΟΥ

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2024 11:55

Οι προκριθείσες υποψηφιότητες για την καλλιτεχνική διεύθυνση του «Θεσσαλικού Θεάτρου» είναι το θέμα που κυριαρχεί από χθες στην κοινωνία της Λάρισας...

Η βιαστική και χωρίς διασταύρωση διαρροή των ονομάτων σε τοπική ιστοσελίδα έφερε και λάθη και αντιδράσεις (οι υποψήφιοι που συνεχίζουν τη διαδικασία αξιολόγησης είναι 12 και όχι 13 όπως γράφτηκε και μάλιστα, μία υποψηφιότητα εκ των 12 δεν επιθυμεί τη δημοσίευση του ονόματος)... Η «Ε» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του «Θεσσαλικού Θεάτρου» και αντιδήμαρχο, Φώτη Τζατζάκη, προκειμένου να πληροφορηθεί για τις υποψηφιότητες που προκρίθηκαν, ωστόσο εκείνος δεν προέβη σε καμία ανακοίνωση, καθώς έπρεπε να τηρηθεί ο νόμος περί δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων και σύμφωνα με τον κ. Τζατζάκη ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία που ζητούσε την έγγραφη συναίνεση του κάθε υποψηφίου χωριστά για τη δημοσίευση των ονομάτων.
Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα, υπήρξε εξέλιξη, καθώς εξασφαλίστηκαν οι απαραίτητες έγγραφες συναινέσεις των υποψηφίων που επιθυμούν να αναλάβουν το «τιμόνι» του «Θεσσαλικού Θεάτρου» και σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε οι υποψήφιοι είναι οι:
Αρταπυρίδου Μάρθα, Βασιλακάκη Αιμιλία, Δεληγιάννης Αναστάσιος, Ζαχοπούλου Κατερίνα, Ζέρβας Αθανάσιος, Κυριακού Κωνσταντίνος, Μυριανθόπουλος Βασίλης, Παναγόπουλος Γιάννης, Σαράντος Θανάσης, Σπανού Κυριακή, Τάτσης Ορέστης και μία υποψηφιότητα ακόμα που δεν επιθυμεί τη δημοσίευση ονόματος.
Όσον αφορά το διαδικαστικό κομμάτι που θα οδηγήσει στην τελική επιλογή του κατάλληλου προσώπου, ο κ. Τζατζάκης ανέφερε ότι έχει συσταθεί τριμελής επιτροπή που απαρτίζεται από τον ίδιο, την κ. Μαρία Αντωνίου και τον κ. Θανάση Δριστέλλα. Η επιτροπή θα αναλάβει το σκέλος των συνεντεύξεων των υποψηφίων διά ζώσης και διαδικτυακά προκειμένου να καταλήξει στην τελική εισήγηση που θα φτάσει στο Δ.Σ. του «Θεσσαλικού Θεάτρου». Η επόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι η εβδομάδα των συνεντεύξεων.
Σκιές και ερωτηματικά...
Η εκ νέου υποψηφιότητα της πρώην καλλιτεχνικής διευθύντριας του «Θεσσαλικού» Κυριακής Σπανού -η θητεία της έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2023- είναι άλλη μια «σκιά» που προκαλεί πολλά ερωτηματικά, καθώς είναι γνωστό ότι έχει προσληφθεί σε θέση επιστημονικού συνεργάτη για τη συνεπικουρία του έργου του αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού και Πολιτισμού, Σωτήρη Σουλούκου, στον τομέα του Πολιτισμού και η σύμβασή της αναφέρει ρητά στην παράγραφο 2 ότι: «Η ανωτέρω συμβαλλόμενη, επιστημονική συνεργάτης θα εργάζεται ανελλιπώς, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες εργασίας των δημόσιων υπηρεσιών και θα υπάγεται στην ιεραρχική εξάρτηση του αντιπεριφερειάρχη, από τον οποίο θα δέχεται εντολές και οδηγίες. Το έργο της επιστημονικής συνεργάτη είναι ασυμβίβαστο με την άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος».
Τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι πολλά... Μπορεί να προκριθεί η υποψηφιότητα ενός προσώπου που ούτως ή άλλως θα απασχολείται όλες τις ώρες και όλες τις μέρες σε άλλη υπηρεσία; Το ασυμβίβαστο δεν ισχύει σε αυτήν την περίπτωση; Επίσης, η ίδια είχε θέσει και υποψηφιότητα για το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Προφανώς η πρώην καλλιτεχνική διευθύντρια του «Θεσσαλικού» ήθελε να εξαντλήσει όλες τις επιλογές της... Εργάζεται ήδη, οπότε σε κάθε περίπτωση οσονούπω θα φανεί αν βρεθεί μπροστά σε δίλημμα... στην περίπτωση που επιλεγεί σε κάποια από τις θέσεις που έχει υποβάλει υποψηφιότητα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass