Η κοινωνία -για άλλη μια φορά- καταρρέει

ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ MΕTA-ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ 0.2: «ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ ΜΕ ΠΕΙΣΜΑ» ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2022 21:05
Ο Σπύρος Γραμμένος (αριστερά) με τον Κωνσταντίνο Πουλή Ο Σπύρος Γραμμένος (αριστερά) με τον Κωνσταντίνο Πουλή

«...Η ζωή είναι έμπνευση. Δυστυχώς τελευταία, η κοινωνία μας για ακόμα

μια φορά καταρρέει και φυσικό είναι να ασχοληθεί μαζί της και το τραγούδι» τονίζει στην «Ε» ο Σπύρος Γραμμένος με αφορμή την παράσταση mέta-μπουλούκι 0.2: «Στην ξενιτιά με πείσμα» που θα παρουσιαστεί σήμερα στις 9 το βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ Λάρισας. Στη συνέντευξή του ο Σπύρος Γραμμένος μιλά για την παράσταση “mέta-μπουλούκι”, τα κέρδη της οποίας πρόκειται να διατεθούν στο Habibi Works, μια πρωτοποριακή προσπάθεια για τη στήριξη των προσφύγων, και όχι μόνο, στον Κατσικά Ιωαννίνων, μιλά για την παράσταση, τις... περσόνες του, την επικαιρότητα -πολιτική και μη-, αλλά και για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε ηλικία 13 ετών. Τονίζει δε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να εκπαιδευτεί η κοινωνία στο να ακούει χωρίς να κρίνει τα θύματα. Χωρίς «γιατί δεν έφυγες» και «γιατί τώρα το θυμήθηκες», γιατί, δεν το θυμήθηκε τώρα».

Συνέντευξη στον Θανάση Αραμπατζή

• Δηλώνετε «συστημικός κονφερανσιέ, παραμυθάς, beauty editor, χερ στάιλερ, λάιφ κόουτσερ και φάσιον άικον», τι ακριβώς απ’ όλα αυτά είστε; Ή ποιο απ’ αυτά υπερτερεί;
- Δεν νομίζω πως μπορώ να τα διαχωρίσω. Δηλώνω επίσης και #Eurovisiongrammenos2023 που θα έπρεπε να το φωνάζετε όλοι. Αρκετά χρόνια πατώσαμε σε αυτόν τον διαγωνισμό και πρέπει στην επόμενη αποστολή της Ελλάδας να πάει κάποιος που να το αξίζει.

• Είναι η επικαιρότητα -και δη η σημερινή-η καλύτερη έμπνευση;
- Γενικά η ζωή είναι έμπνευση. Δυστυχώς τελευταία, η κοινωνία μας για ακόμα μια φορά καταρρέει και φυσικό είναι να ασχοληθεί μαζί της και το τραγούδι. Πολλές φορές σκέφτομαι πως θα ήθελα να είναι όλα όμορφα και γαλήνια, ώστε να γράφουμε μόνο για αγάπες, λουλούδια και συνταγές μαγειρικής.

• Κι όταν δεν εμπνέεσαι από την επικαιρότητα, τι σε εμπνέει;
- Και πάλι η επικαιρότητα, αλλά όχι η πολιτική. Οι σχέσεις των ανθρώπων, ο έρωτας, τα συμπλέγματά μας, τα θέλω μας, τα δεν θέλω μας. Γενικά, προσπαθώ να κοιτάζω γύρω μου και να κλέβω απ’ αυτό ό,τι μπορώ.

• Πρόσφατα μιλήσατε για τη σεξουαλική κακοποίηση που υποστήκατε σε ηλικία 13 ετών. Μετά από αυτήν την αποκάλυψη πώς αισθάνεστε;
- Αισθάνομαι σαν τις γάτες που ξαφνικά, ξερνάνε μια μπάλα τρίχες. Φαντάζομαι δηλαδή πως κάπως έτσι θα αισθάνονται κι οι γάτες μετά απ’ αυτήν τη διαδικασία. To θέμα είναι να φύγει από μέσα σου αυτό το τεράστιο μυστικό που σου έχει φορτώσει ο κακοποιητής και σε γεμίζει τύψεις, «γιατί» και ενοχές. Πρέπει να εκπαιδευτεί η κοινωνία στο να ακούει χωρίς να κρίνει τα θύματα. Χωρίς «γιατί δεν έφυγες» και «γιατί τώρα το θυμήθηκες», γιατί, δεν το θυμήθηκε τώρα. Τώρα βρήκε τη δύναμη. Για το να μιλήσεις δημόσια υπάρχουν πολλοί λόγοι, αλλά χωρίς να είμαι ειδικός, πιστεύω πως η μεγαλύτερη στιγμή είναι όταν μιλήσεις στους δικούς σου ανθρώπους. Στους ανθρώπους που κρατούσες το μυστικό.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass