Οταν ο καρκίνος γίνεται πηγή έμπνευσης...

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ WISEDOG

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2022 21:05

Μια εικαστική έκθεση-μήνυμα αισιοδοξίας και δύναμης πως ο καρκίνος μπορεί

να νικηθεί εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα στον εκθεσιακό χώρο του Wisedog. Εκεί ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Λάρισας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων Καρκίνου παρουσίασε μια εικαστική πολυμεσική έκθεση που φέρει τον τίτλο «Τυχαίο εύρημα», στην οποία συμμετέχουν οι εικαστικοί Μιχάλης Βακαλούλης, Μελάς Καραγιάννης (σε ποίηση Κατερίνας Βασδέκη) και Κωστής Τσιάχας, σε επιμέλεια Βαλεντίνης Μαργαριτοπούλου, και με τη συμβολή της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Λάρισας, της δημοσιογράφου Κωνσταντίνας Καρυδάκη, του τεχνικού ήχου Κώστα Τηγανή και μελών του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας στο ηχοτοπίο των προσωπικών αφηγήσεων των επιζώντων.
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Είστε παράδειγμα προς μίμηση. Παράδειγμα δύναμης και κουράγιου... Η επιβεβαίωση ότι εκτός από το σκοτάδι υπάρχει το φως. Με συγκινεί το γεγονός ότι σε αυτήν τη μάχη χρησιμοποιείτε την τέχνη. Η μάχη με τον καρκίνο είναι καθημερινή και οι νίκες πολλές. Είναι μία διαδρομή κατά την οποία επαναπροσδιορίζεις τις προτεραιότητες της ζωής, μια διαδικασία που παίρνει νόημα από το «εμείς». Μέσα από την Τέχνη, μπορούμε να επικοινωνούμε πέρα από τους περιορισμούς που θέτει η λεκτική επικοινωνία. Πολύς κόσμος αποφεύγει ακόμη και τη λέξη “καρκίνος”. Ακόμα κάνουν κάποιοι τον σταυρό τους όταν περνούν έξω από αντικαρκινικά νοσοκομεία, ακόμα μιλούν για την επάρατη νόσο στα ΜΜΕ. Κι όμως, είστε η απόδειξη ότι όλα μπορούν να συμβούν, η ελπίδα ότι η ζωή μπορεί να νικήσει, ο καρκίνος να νικηθεί. ...Σας ευχαριστούμε για ό,τι κάνετε, είμαστε στο πλευρό σας, γιατί όσο τυχαία κι αν ερχόμαστε στη ζωή, ό,τι και να μας συμβεί σε αυτήν κατά τύχη, καλή ή κακή, το τι θα κάνουμε, πώς θα το αντιμετωπίσουμε, δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε ασήμαντο». Με τη σειρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας κ. Ιωάννα Καραβάνα αφού ευχαρίστησε τον Πάνο Σάπκα και τους καλλιτέχνες σημείωσε ανάμεσα σε άλλα ότι «Τα έργα της έκθεσης αποτελούν θύρες μέσω των οποίων ο θεατής εισέρχεται σε έναν συμπαγή βιωματικό χώρο, στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού, στην κατάρριψη των στερεοτύπων που σχετίζονται με τη νόσο, αντανακλούν δύναμη και μεταφέρουν ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας».
Διάρκεια έκθεσης έως 10 Ιουνίου 2022. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10:00 – 23:00.             

Θ.Α.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass