Λαρισαίοι του κόσμου στο Μουσικότροπο...

ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΩΣ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2022 21:31
Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών σε σύμπραξη με τον Σωτήρη  Ζησόπουλο θα παρουσιάσει  ένα αφιέρωμα στα 250 χρόνια από τον θάνατο του Μπετόβεν Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών σε σύμπραξη με τον Σωτήρη Ζησόπουλο θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στα 250 χρόνια από τον θάνατο του Μπετόβεν

Τέσσερις μεγάλες συναυλίες που θα πλαισιώνονται από εργαστήρια με ποικίλα θέματα, απευθυνόμενα σε καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς της μουσικής αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο, θα περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Μουσικότροπο 2022». Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 12 Μαρτίου έως 3 Απριλίου του 2022, σε τέσσερα συνεχόμενα Σαββατοκύριακα, ενώ διοργανώνεται από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και την Αντιδημαρχία Λάρισας. Δημιουργός και εμπνευστής του Φεστιβάλ είναι ο πιανίστας και καθηγητής πιάνου κ. Χρήστος Λενούτσος, ενώ φέτος ο τίτλος του Φεστιβάλ είναι «Λαρισαίοι του κόσμου στο Μουσικότροπο». Τίτλος που εδράζεται στο ότι στο Φεστιβάλ θα συμπράξουν Λαρισαίοι καλλιτέχνες που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό με μουσικούς της πόλης.


Η πρώτη συναυλία θα είναι της «Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών» σε διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή και με σολίστ στο βιολί τον Σωτήρη Ζησόπουλο. Η συναυλία θα είναι αφιέρωμα στα 250 χρόνια από τον θάνατο του Μπετόβεν, ενώ θα προλογίσει ο καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Μαλιάρας.
Στη δεύτερη συναυλία η κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη θα τραγουδήσει Μίκη Θεοδωράκη. Θα συμπράξει δε με το μουσικό σύνολο «Ενωδεία» και τη Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ. Διεύθυνση-ενορχήστρωση Δημήτρης Καρβούνης.
Στην τρίτη συναυλία το ιταλικό κουαρτέτο «Quartett Orfeo», ιδρυτικό μέλος του οποίου είναι ο θαυμάσιος βιολιστής και Λαρισαίος Γιώργος Σιοπούδης, θα συμπράξει με την πιανίστα Ιωάννα Σιοπούδη σε ένα αφιέρωμα στα 200 χρόνια από τον θάνατο του Σέζαρ Φρανκ.
Δεν θα λείψει και η καλλιτεχνική παρουσία που προκύπτει από τη συνεργασία δύο εξαιρετικών ερμηνευτών, της Ρίτας Αντωνοπούλου με τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη, συνεργασία που θα είναι η 4η συναυλία του Φεστιβάλ.
Εκτός των άλλων, θα πραγματοποιηθούν παιδικά και καλλιτεχνικά εκπαιδευτικά προγράμματα όπως master classes διαφορετικών οργάνων, εργαστήρια που παντρεύουν τη μουσική με διαφορετικές τεχνικές όπως της γιόγκα, η ενσωμάτωση στην κοινωνία μας των ατόμων με αναπηρία μέσα από τη μουσική, καθώς και άλλα πολλά, που είναι ένα κομμάτι των δράσεων του «Μουσικότροπου», φέρνοντας τη μουσική κοντά μας, αναδεικνύοντας τη δύναμή της.
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass