«Μάγεψε» η «Ευεστώ» στο Αστρος Κυνουρίας

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ 9η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2021 13:45

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε η Μικτή Χορωδία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων «Η Ευεστώ» από το ιστορικό Άστρος Κυνουρίας όπου συμμετείχε στην 9η Χορωδιακή Συνάντηση Χορωδιών, μετά από πρόσκληση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας Αρκαδίας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη», κοντά στον χώρο που έγινε η Β’ Εθνοσυνέλευση Άστρους του 1823 και ήταν αφιερωμένη στην επέτειο των διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και ενταγμένη στο πλαίσιο των εορτασμών του Δήμου για τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων.


Η «Ευεστώ» παρουσίασε σε τετράφωνη επεξεργασία ένα μικρό πρόγραμμα με τραγούδια για τον αγώνα των Ελλήνων, καθώς και χριστουγεννιάτικα κάλαντα της περιοχής Θεσσαλίας και Ηπείρου με μεγάλη επιτυχία και απέσπασε το παρατεταμένο χειροκρότημα του φιλόμουσου κοινού. Τη χορωδία συνόδευσε στο πιάνο η καθηγήτρια μουσικής κ. Έφη Φαρμάκη.
Τη διεύθυνση και διδασκαλία είχε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.
Κατά την ανταλλαγή των αναμνηστικών δώρων ο δήμαρχος του Άστρους κ. Γιώργος Καμπύλης συνεχάρη τους χορωδούς και τον μαέστρο για την άψογη εμφάνιση και τόνισε την ανάγκη στήριξης από πλευράς της τοπικής αυτοδιοίκησης στη διατήρηση και συνέχιση της μουσικής τέχνης και δημιουργίας ως βασικού πυλώνα του πολιτισμού μας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Με τη σειρά του ο πρόεδρος της χορωδίας κ. Γιώργος Ραΐλης ευχαρίστησε εκ μέρους του δημάρχου Λαρισαίων, κ. Απόστολου Καλογιάννη, για την πρόσκληση και τη θερμή φιλοξενία και προσέφερε ως δώρο ένα αντίγραφο πίνακα από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι τοπικές πολιτικές και εκκλησιαστικές αρχές και πλήθος κόσμου. Ακολούθησε δεξίωση και γεύμα στα μέλη της χορωδίας που παράθεσε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας σε γνωστό κέντρο εστίασης του Παράλιου Άστρους.
Την επομένη η αποστολή επισκέφθηκε τη γραφική πόλη του Ναυπλίου.
Ξεναγήθηκε στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης και επέστρεψε αργά το απόγευμα στη Λάρισα. Η αποστολή πραγματοποιήθηκε τηρώντας όλες τις οδηγίες κατά της διασποράς της Covid-19 που είναι σε ισχύ από τον ΕΟΔΥ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass