«1968» απόψε στη Νίκαια

ΣΤΙΣ 9.30 Η ΤΑΙΝΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΑΘΛΟ ΤΗΣ ΑΕΚ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΜΠΟΥΛΜΕΤΗ -ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2021 11:00

Σήμερα και ώρα 9.30 μ.μ. η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ προβάλλει την ταινία «1968» του Τάσου Μπουλμέτη, παραγωγής 2018, διάρκειας 94 λεπτών.


Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Ορφέας Αυγουστίδης, Γιώργος Μητσικώστας.
Μέσα σε μία λαμπερή νύχτα του 1968, ξετυλίγεται μια ιστορία εθνικής ανάτασης, με επίκεντρο τον θρυλικό αγώνα στο Καλλιμάρμαρο που παρακολούθησε ολόκληρη η Ελλάδα από το ραδιόφωνο, και πάνω από 80.000 άνθρωποι από κοντά («σπάζοντας» το ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη συνάθροιση σε αγώνα μπάσκετ). Οι συγκινητικές και αστείες ιστορίες της ταινίας συνθέτουν έναν πολύχρωμο μικρόκοσμο, αλλά και τον καμβά μιας συγκλονιστικής εποχής και μιας ολόκληρης χώρας. Ο Τάσος Μπουλμέτης, Κωνσταντινοπολίτης και δηλωμένος Αεκτζής, ανέλαβε να ζωντανέψει αυτό το κατόρθωμα επιλέγοντας να μοιράσει την ταινία του στα δύο: Μία ταινία για την εποχή και ένα ντοκιμαντέρ με τους τότε πρωταγωνιστές. Η ταινία απέσπασε δύο βραβεία στο 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών, της καλύτερης ταινίας ντοκιμαντέρ και της Κριτικής Επιτροπής ως καλύτερης ταινίας. Η ταινία θα προβληθεί στον κήπο του Νηπιαγωγείου με δωρεάν είσοδο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass