Σπουδαστές του 1ου ΔΙΕΚ στο Λαογραφικό

ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «Ο ΤΥΠΟΣ ΣΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2018 16:08

Οι θεματικές ξεναγήσεις στη νέα περιοδική έκθεση του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας «Ο Τύπος στον 20ό αιώνα και το φαινόμενο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ξεκίνησαν με την επίσκεψη σπουδαστών του 1ου Δ. ΙΕΚ. Λάρισας, στο πλαίσιο της πρακτικής εφαρμογής της φύλαξης ενός μουσείου νεότερου ελληνικού πολιτισμού.

Συγκεκριμένα μια ομάδα με την ειδικότητα «Φύλακες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων» πληροφορήθηκε για την ιστορία του Τύπου στη Θεσσαλία που άρχισε τις πρώτες ημέρες μετά την απελευθέρωσή της το 1881. Είδαν σπάνια φύλλα προερχόμενα από το Αρχείο του ΛΙΜΛ και του Δημοσιογραφικού Οργανισμού «Ελευθερία», που αποτέλεσαν αφορμή για συζήτηση σχετικά με γεγονότα που σηματοδότησαν αλλαγές και εξελίξεις στην φυσιογνωμία και την οργάνωση της πόλης μας .

Κατά την ξενάγηση αναλύθηκε η διαδρομή της Εφημερίδας «Ελευθερία» στα 96 χρόνια λειτουργίας της και η χρησιμότητά της ως ιστορικό αρχείο για ένα σύγχρονο Μουσείο.

Οι επισκέπτες αλληλεπίδρασαν μεταξύ τους αλλά και με το διαδραστικό έκθεμα που τους έδωσε την δυνατότητα να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία, ενώ μέσα από το σύγχρονο ολόγραμμα, ζωντάνεψε μπροστά τους ο τρόπος που λειτουργούσε μια εφημερίδα και οι άνθρωποι που την εμψύχωναν.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης η διευθύντρια του Μουσείου έδωσε κατευθύνσεις σχετικά με το πώς πρέπει οι φύλακες να διαχειρίζονται ομάδες κοινού σε μια τέτοιου τύπου έκθεση, διασφαλίζοντας τα εκθέματα και την ομαλή ροή των επισκεπτών. Επιπλέον τους επισήμανε στοιχεία για το εύρος των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των καθηκόντων που είναι αναγκαία για την αρτιότητα της ιδιότητας ενός φύλακα ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του Μουσείου. Ακολούθησε συζήτηση με τους φύλακες του Μουσείου, οι οποίοι τους ανέφεραν περιστατικά που έχουν αντιμετωπίσει και διαχειριστεί στο Λαογραφικό.

Την ομάδα των εκπαιδευομένων συνόδευαν η κ. Παπανικολάου Ελένη και ο κ. Παπαγγελής Στέφανος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass