Εφηβοι ηθοποιοί «ανέβασαν» Αισχύλο

ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ART GATE

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2018 15:05

Πλούσιο θα είναι το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι για την πόλη της Λάρισας. Συναυλίες, θέατρο για μικρούς και μεγάλους, αρχαίες τραγωδίες και η ναυαρχίδα των εκδηλώσεων του τοπικού πολιτισμού, το Φεστιβάλ Πηνειού, θα ψυχαγωγήσουν το λαρισαϊκό φιλοθεάμον κοινό.

Όμως είναι και κάτι άλλες παραστάσεις που μπορεί να μην ανεβαίνουν από επαγγελματίες και φτασμένους ηθοποιούς, έχουν όμως την ορμή και την πνοή του ερασιτεχνισμού με την αρχαία έννοια του όρου, αυτή της αγάπης προς την τέχνη... Μία τέτοια παράσταση ανέβηκε χθες το βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ από το Τμήμα Θεάτρου Εφήβων του καλλιτεχνικού σωματείου Art Gate, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού. Οι έφηβοι εραστές της τέχνης παρουσίασαν τον «Προμηθέα Δεσμώτη» σε μια άρτια απόδοση της τραγωδίας του Αισχύλου. Η τραγωδία με ήρωα τον Προμηθέα, τον Τιτάνα που αψήφησε τη θέληση του Δία, ευεργέτησε τους ανθρώπους δίνοντάς τους τη φωτιά και υψώθηκε σε σύμβολο αντίστασης ανά τους αιώνες, αποδόθηκε από τους έφηβους του θεατρικού τμήματος Art Gate με ολοκληρωτικό τρόπο, καταδεικνύοντας την προετοιμασία αλλά και το ταλέντο των παιδιών.
Η κ. Κατερίνα Ζαχοπούλου που έκανε τη διδασκαλία μίλησε στην «Ε» και επισήμανε πως «είναι η πρώτη φορά που ανεβάζουμε αρχαία τραγωδία, συνήθως οι επιλογές μας ήταν πιο ανάλαφρες παραστάσεις, τύπου μιούζικαλ. Τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα με την επιλογή, ενώ και η προετοιμασία τους ήταν σκληρή, αφού για να ανέβει ένα τέτοιο κείμενο χρειάζεται επίπονη προσπάθεια. Εκαναν ασκήσεις φωνητικής, κινησιολογία κι ό,τι άλλο απαιτείται για μια αρχαία τραγωδία. Οι έφηβοι ταυτίστηκαν με τα διδάγματα ανυπακοής στην εξουσία που παραδίδει και με τη σταθερότητα χαρακτήρα που επιδεικνύει ο καρφωμένος στον βράχο Προμηθέας. Αξίζει να αναφερθεί ότι η παράσταση θα ανέβει στους Δελφούς στο Θέατρο Φρύνιχος», ενώ στην ερώτησή μας αν τα παιδιά είχαν άγχος μάς είπε: «Τα παιδιά όχι, η δασκάλα πολύ...».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass