Η «Ελισάβετ» στο ΔΩΛ

Παρουσιάζεται αύριο το νέο βιβλίο της Μαρίνας Βαμβακά

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2018 15:15

Ο Σύνδεσμος Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας και ο Εκδοτικός Οργανισμός ΛΙΒΑΝΗ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Εγώ η Ελισάβετ, πώς μπορώ να ξεχάσω» της συγγραφέως Μαρίνας Βαμβακά.

 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 12 Ιουνίου και ώρα 7.30 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, με ομιλήτριες την Πολυξένη Αδάμ-Βελένη, αρχαιολόγο/θεατρολόγο, διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, τη Νέλλη Βασβατέκη, λογοτέχνη και τη συγγραφέα Μαρίνα Βαμβακά.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας κ. Θανάσης Καρατόλιας.

Συντονίζει ο κ. Αλέξης Καλέσης, δημοσιογράφος Διδάκτωρ Συγκριτικής Γραμματολογίας, υπεύθυνος Τύπου του Συνδέσμου Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας.

Αποσπάσματα θα διαβάσουν η Κωνσταντίνα Καρυδάκη - δημοσιογράφος και η Κατερίνα Λιαποπούλου – ηθοποιός.

Την παρουσίαση θα πλαισιώσουν μουσικά οι Βαγγέλης Τσιαπλές, Σπύρος Καβαλλιεράτος, και Γιάννης Μακρυγιάννης με τραγούδια της Πόλης. Ο μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας Χρήστος Κτιστάκης θα παίξει στο πιάνο μουσική από την ταινία «Πολίτικη κουζίνα».

Η συγγραφέας

Η Μαρίνα Βαμβακά γεννήθηκε στη Λάρισα από γονείς Κωνσταντινοπολίτες. Από το 1983 ζει στις Βρυξέλλες. Σπούδασε ιστορία της τέχνης, ζωγραφική και γλυπτική στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες. Από το 2000 μπήκε στην πολιτική ζωή του Βελγίου και είναι Δημοτική σύμβουλος του Δήμου Βρυξελλών, διευθύνουσα των Πολιτιστικών Κέντρων του Δήμου. Πραγματοποίησε πολλές εκθέσεις και έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις σε διεθνείς μπιενάλε. Είναι παντρεμένη με τον Δρ. Κωστή Βαμβακά, βιολόγο-ωκεανογράφο καθηγητή και Ακαδημαϊκό Σύμβουλο του Πανεπιστημίου της Γάνδης, που πριν λίγα χρόνια αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

*«Εγώ η Ελισάβετ» είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα, αφιερωμένο στους Ρωμιούς πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και του Πόντου και στους αγώνες τους για επιβίωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass