Το Πύθιο από την αρχαιότητα ως το Βυζάντιο

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2018

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2018 15:32

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας στο πλαίσιο του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», διοργανώνει πολιτιστικό και περιβαλλοντικό περίπατο στο Πύθιο Ελασσόνας, την Κυριακή 10 Ιουνίου από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν η Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας, ο Δήμος Ελασσόνας, η Κοινότητα Πυθίου και οι πολιτιστικοί σύλλογοι «Οι Σελλοί του Ολύμπου» και «Ο Πύθιος Απόλλωνας». Η περιήγηση θα ξεκινήσει από τον βυζαντινό ναό της Παναγίας - μνημείο που αναδείχθηκε πρόσφατα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας - όπου θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία και θα γίνει ενημέρωση. Θα ακολουθήσει πεζοπορία και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, όπου βρίσκονται οι τρεις ναοί του Απόλλωνος Πυθίου, του Ποσειδώνος Πατρώου και της Αρτέμιδος. Η διαδρομή θα καταλήξει στον Ιππικό Όμιλο Πυθίου, με προαιρετικό φαγητό ή καφέ. Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο και κόστος 5 ευρώ το άτομο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, κατόπιν δήλωσης των ενδιαφερομένων στο τηλ. 2413508242 (Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας). Αφετηρία μπροστά από τον χώρο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (31ης Αυγούστου & Ολύμπου), στις 8 το πρωί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass