ΠΟΙΗΤΙΚΟ- ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Βραδινή «συνάντηση» με τον Ν. Βαλαωρίτη

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2018 22:30

Ένα προσωπικό της βίωμα, μια σειρά συναντήσεων με τον Νάνο Βαλαωρίτη στο σπίτι του στην Αθήνα παρουσιάζει η Αμαλία Λιάκου στο πλαίσιο της έκθεσης φωτογραφίας «Επιφάνειες» που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Χθες στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε ποιητικό-θεατρική βραδιά προς τιμήν του ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας με τη φιλική συμμετοχή του νεοσύστατου θεατρικού σχήματος «Φαέθων» του συλλόγου «Η Ανατολική Ρωμυλία νομού Λάρισας», κι υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της θεατρολόγου κ. Βίλλης Κίτσιου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο φόντο της σκηνής εναλλάσσονταν οι φωτογραφίες του ποιητή και όπως δήλωσε στην «Ε» η φωτογράφος και θεωρητικός τέχνης «αυτές οι φωτογραφίες είναι αποτέλεσμα των συναντήσεών μου με τον Νάνο Βαλαωρίτη το καλοκαίρι του 2011, όταν θέλησα να του κάνω μια συνέντευξη για τον υπερρεαλισμό. Αυτό το υλικό αποτελεί ένα βίωμα, μια φιλία». Η Αμαλία Λιάκου μέσα από τα έργα της επιχειρεί να περάσει στον θεατή τη σοφία και τη νεανικότητα του Νάνου Βαλαωρίτη.

Τα ποιήματα απέδωσαν μέλη της Ομάδας «Φαέθων»: Νίκος Μπόλωσης, Τάνια Μεχτερίδου, Αντώνης Παπανικολάου, Ξένια Καλαμαρά, Δέσποινα Πατσιατζή, Μαίρη Βαβακαλινά, Βάσω Σπανούλη, Πετρούλα Κυράτσα, Γιώργος Παπανικολάου, Έφη Τουφεξή.

Μουσική συνοδεία: Χρήστος Χαραλάμπους. Σκηνοθετική καθοδήγηση: Θεατρολόγος κ. Βίλλη Κίτσιου. Προηγήθηκε ανοιχτή ξενάγηση στην έκθεση «Επιφάνειες» από την Αμαλία Λιάκου στον χώρο της έκθεσης. Παράταση έκθεσης μέχρι τις 17 Μαΐου.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass