ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΩΛ

Αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ

Δημοσίευση: 28 Απρ 2018 15:00

Ο Σύλλογος Κερκυραίων και Φίλων της Κέρκυρας Θεσσαλίας «Νικόλαος Μάντζαρος» και η χορωδία του συλλόγου «Κερκυραϊκή Χορωδία Λάρισας» θα πραγματοποιήσει μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον Έλληνα μουσικοσυνθέτη του μεσοπολέμου Μιχάλη Σουγιούλ σήμερα Σάββατο στις 8.30 το βράδυ στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Ο Μιχάλης Σουγιούλ γεννήθηκε στο Αϊδίνι της Μ. Ασίας το 1906 και πέθανε στην Αθήνα το 1958. Υπήρξε πολυγραφότατος στο είδος της Ελληνικής ελαφράς μουσικής κατά το μεσοπόλεμο και την πρώτη μεταπολεμική-μετεμφυλιακή δεκαετία, γράφοντας περισσότερα από 700 τραγούδια σε όλα τα στυλ όπως: Ταγκό, βάλς, καντάδες, δημοτικά τραγούδια, πατριωτικά και τα γνωστά σε όλους μας αρχοντορεμπέτικα. Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι κόρες του Μ. Σουγιούλ, Αλίκη και Ηρώ και ο εγγονός του Θάνος. Συμμετέχουν η Κερκυραϊκή Χορωδία Λάρισας υπό την διεύθυνση του μαέστρου Χρήστου Μπαλανίκα και οι σολίστ Μαριάννα Ζάχου και Παντελής Κοντός. Συνοδεύουν οι μουσικοί πιάνο: Παναγιώτης Μπαλανίκας, βιολί: Αποστόλης Μητράς, φλάουτο: Πέτρος Παππάς, κλαρίνο: Μιχάλης Σαμπάνης, ακορντεόν: Λάζαρος Μπίσμπας, κιθάρα-μαντολίνο: Σπύρος Καβαλιεράτος, φυσαρμόνικα: Γιώργος Τσακνάκης, κοντραμπάσο: Βάνα Φαρμακιώτη. Ενορχήστρωση - Χορωδιακή Επεξεργασία: Χρήστος Μπαλανίκας. Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα επιμεληθεί η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Καρυδάκη

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Συνδιοργάνωση: Δήμος Λαρισαίων - Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass