ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΙΚΑΙΑΣ

«Στάσου πλάι μου»

Δημοσίευση: 11 Απρ 2018 17:24

Την Κυριακή 15 Απριλίου στις 8 το βράδυ θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας η ταινία «Στάσου πλάι μου» του Ρομπ Ράινερ.
“Stand by me”, λοιπόν και το ταξίδι στην περιπέτεια ξεκινά στηριγμένο στη φαντασία του Στίβεν Κινγκ και συνδέοντας το όνομα του Ρομπ Ράινερ με μία αξιοθαύμαστη σκηνοθετική δουλειά.


Το «Στάσου στο πλάι μου» υποστηρίζουν τέσσερα αγόρια γύρω στα 13 που ξεκινούν μία από τις μεγαλύτερες περιπέτειες της ζωής τους. Αποφασίζουν να το σκάσουν από τα σπίτια τους για να βρουν το πτώμα ενός αγοριού που άκουσαν τυχαία ότι κείτεται νεκρό δίπλα στις γραμμές του τρένου. Στα ταξίδι τους αυτό προσπαθούν να επουλώσουν τις προσωπικές τους πληγές, ενώ έχουν να αντιμετωπίσουν μία συμμορία από μεγαλύτερα αγόρια που διεκδικούν κι αυτά με τη σειρά τους τη δόξα της ανακάλυψης του νεκρού αγοριού.
Τι κάνει ξεχωριστή αυτήν την ταινία, τη στιγμή που το θέμα της παιδικής παρέας που αναζητά την περιπέτεια έχει γίνει τόσες φορές θέμα στο κινηματογραφικό πανί; Η απάντηση είναι απλή. Στο “Stand by me” συνδυάζεται αρμονικά η ατμόσφαιρα μυστηρίου με την περιπέτεια (όσο πλησιάζουν τα παιδιά στην εύρεση του πτώματος, τόσο η αγωνία κορυφώνεται), χωρίς ωστόσο να εξελιχθεί σε θρίλερ η υπόθεση ούτε για μία φορά! Από την άλλη, η ανάλαφρη παιδική παρέα, παύει να γίνεται και τόσο ανάλαφρη όσο εξελίσσεται η πλοκή καθώς οι μικροί «κοπανατζήδες» πρέπει να παλέψουν με ισχυρά ψυχολογικά τραύματα. Πρέπει να γίνουν άντρες και ο μόνος τόπος για να γίνει αυτό είναι μέσα από την κοινή τους περιπέτεια και τη φιλία τους. Οπωσδήποτε πρέπει να γίνει λόγος για τη μουσική της ταινίας. Μουσική γεμάτη με τραγούδια από τη δεκαετία του ’60 και φυσικά το κλασικό πια κομμάτι του τέλους το “Stand by me”.
Η προβολή θα γίνει στο Πολιτιστικό κέντρο Νίκαιας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass