ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΚΑΙ ΣΧΟΛΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΝΕΛΥΣΕ Ο ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ STEVEN BERNSTEIN

Διεθνής «κινηματογραφικός» προορισμός μπορεί να γίνει η Ελλάδα

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2017 22:40
Ο γνωστός ηθοποιός Τάσος Νούσιας, συνεργάτης του σκηνοθέτη Steven Bernstein Ο γνωστός ηθοποιός Τάσος Νούσιας, συνεργάτης του σκηνοθέτη Steven Bernstein

Την πρωτοβουλία που έχει δρομολογήσει, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και την Ε.Ε., με σκοπό τη δημιουργία σύγχρονων κινηματογραφικών στούντιο

και Σχολής Κινηματογράφου στη Σύρο και απώτερο στόχο την ανάδειξή της σε διεθνή «κινηματογραφικό» προορισμό ανέλυσε στη διάλεξη που έδωσε χθες στο αμφιθέατρο του κτιρίου «Βιόπολις» στο Μεζούρλο ο διακεκριμένος συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός Steven Bernstein.

Ο κ. Bernstein μίλησε για το φιλόδοξο σχέδιό του, για τις μοναδικές δυνατότητες που διαθέτει η Ελλάδα ως φυσικό τοπίο να αποτελέσει τόπο γυρισμάτων για διεθνείς παραγωγές, για τα γραφειοκρατικά και φορολογικά προσκόμματα που συναντούν πολλοί παραγωγοί που έχουν προσπαθήσει να κάνουν ταινίες και σειρές στην Ελλάδα, αλλά και για τη δημιουργία Σχολής Κινηματογράφου στη Σύρο, η όποια όπως τόνισε θα έχει διεθνή απήχηση. Μάλιστα, ο κ. Bernstein αναφέρθηκε στα σεμινάρια που ήδη πραγματοποιεί στη Σύρο, με τη συμμετοχή Ελλήνων φοιτητών και τα οποία αφορούν όχι μόνο στη σκηνοθεσία αλλά σε κάθε πτυχή της βιομηχανίας του κινηματογράφου.

Τη χθεσινή εκδήλωση «άνοιξε» η κ. Ιωάννα Λαλιώτου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας και αντιπρύτανης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία καλωσόρισε τον προσκεκλημένο και του σύστησε τις ομορφιές της θεσσαλικής γης, αλλά και το πλούσιο έργο του Πανεπιστημίου που φέτος κλείνει 30 χρόνια λειτουργίας. Άλλωστε, η τιμητική διάλεξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων αυτής της επετείου.

Επίσης, στο πλαίσιο της διάλεξης για το πολυσήμαντο όραμα του κ. Bernstein μίλησαν ο γνωστός ηθοποιός και συνεργάτης του σκηνοθέτη κ. Τάσος Νούσιας και η κ. Άντα Σδράλη, εκπρόσωπος του Διεθνούς Φεστιβάλ Kινηματογράφου Λάρισας. Ο κ. Νούσιας δήλωσε ευτυχής για αυτή την πρόσκληση του Πανεπιστημίου, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η πρωτοβουλία του κ. Bernstein για την ανάπτυξη μιας νέας βιομηχανίας στη χώρα, ειδικά στους καιρούς που ζούμε και είπε ότι είναι αισιόδοξος για την έκβαση αυτού του εγχειρήματος. Από την πλευρά της η κ. Σδράλη, εξέφρασε τη χαρά της για το γεγονός ότι η παρουσία του γνωστού σκηνοθέτη στη Λάρισα συμπίπτει με τη συμπλήρωση 10 ετών από τη δημιουργία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου, αλλά και την ελπίδα ότι η παρουσία του στη χώρα θα δώσει νέα πνοή στην ανάπτυξη της βιομηχανίας του κινηματογράφου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών, κ. Πάνος Σάπκας, ο αναπληρωτής πρύτανη Έρευνας του ΠΘ καθηγητής κ. Ζήσης Μαμούρης και ο πρώην πρύτανης του ΠΘ, κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

Π.Φ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass