ΘΕΡΜΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΛΟΡΚΑ

Καληνύχτα Φεδερίκο!

Δημοσίευση: 28 Νοε 2017 22:01

Eνα εξαιρετικό αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Λαρισαίοι χθες βράδυ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Ηθοποιοί, μουσικοί, συγγραφείς συμμετείχαν στο πολυθέαμα που είχε ως τίτλο «80 +1 χρόνια από τη δολοφονία Λόρκα» και έφερε τη σκηνοθετική σφραγίδα του Βαγγέλη Κολώνα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον σύντομο χαιρετισμό της εντεταλμένης συμβούλου για θέματα πολιτισμού και υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας κ. Δέσποινας Αράπκουλε, η οποία αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο του Λόρκα «Τόσο τραγουδισμένος στους ελληνικούς τόπους. Τόσο πολύ δικός μας. Το έργο του έγινε ιδιαίτερα γνωστό και στην Ελλάδα. Μεταφράστηκε από πολλούς και άξιους συγγραφείς και μελοποιήθηκε από τους σημαντικότερους συνθέτες. Θεωρείται πια Eλληνας» είπε χαρακτηριστικά.
Απόσπασμα από την αυτοβιογραφία του Λόρκα διάβασε η συγγραφέας Μπέττυ Μαγρίζου, η οποία επίσης μίλησε και για τη θεατρική πορεία του Λόρκα. Παρουσιάστηκε θεατρικό αναλόγιο από το έργο «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα στο οποίοι συμμετείχαν οι ηθοποιοί Χρυσούλα Χρήστου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Βάνα Καταραχιά και τα τραγούδια ερμήνευσαν ο Αλέξανδρος Τσιωνάς και η Μαριάννα Ζάχου. Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε απαγγελία ποιημάτων του Λόρκα ενώ η εκδήλωση είχε και το μουσικό της μέρος με μελοποιημένα ποίηματα του Λόρκα. Eπαιξαν οι μουσικοί Ιωάννα Σιοπούδη πιάνο, Βαγγέλης Τσιαπλές μπουζούκι και Σπύρος Καβαλιεράτος κιθάρα.
Η βραδιά έκλεισε με το «Καληνύχτα Φεδερίκο» του Βαγγέλη Κολώνα. Την εκδήλωση συντόνιζε η δημοσιογράφος Δέσποινα Θεοδώρου, η οποία κατά την αναφορά της στο έργο του Λόρκα, τον χαρακτήρισε παγκόσμια κληρονομιά. Τις φωτογραφίες που προβλήθηκαν επιμελήθηκε ο Γιώργος Μποντικούλης, ενώ στο αίθριο του ωδείου λειτουργούσε έκθεση ζωγραφικής από τους εικαστικούς των λεσχών πολιτισμού και έκθεση βιβλίου με έργα του Λόρκα.
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass