ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Αντιγόνη» από το ΘΕ.ΑΜ.Α.

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2017 17:07

Το μοναδικό θέατρο στην Ελλάδα με ανάπηρους ηθοποιούς στην κύρια σύνθεσή του, το ΘΕ.ΑΜ.Α. παρουσιάζει την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή τον Οκτώβριο στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Την παράσταση σκηνοθετούν ο δημιουργός του ΘΕ.ΑΜ.Α. Βασίλης Οικονόμου και η Ελιάνα Περηφάνου σε μετάφραση Νίκου Παναγιωτόπουλου.


Ο Λαρισαίος ηθοποιός Μιχάλης Ταμπούκας υποδύεται δύο ρόλους «κλειδιά» του έργου, τον Φύλακα και τον Άγγελο. «Η μετάφραση του Νίκου Παναγιωτόπουλου είναι καταλυτική» λέει ο Λαρισαίος ηθοποιός. «Η σκηνοθεσία του Βασίλη Οικονόμου και της Ελιάνας Περηφάνου προσεγγίζει το μέτρο της τραγωδίας στο μέγεθος της σκηνικής πράξης. Η ποιητική του κειμένου έχει συνταρακτική αμεσότητα απέριττου λόγου. Η Θήβα της Αντιγόνης βρίσκεται σε αναβρασμό μετά τον ολέθριο εμφύλιο. Ο Κρέων φέρεται με ασέβεια σαν να περιφρονεί τον θάνατο ως σημείο της ζωής και την ισότητα των ανθρώπων στον πόνο και στην αγάπη. Η Αντιγόνη ζητά τη βοήθεια της Ισμήνης για την ταφή του Πολυνείκη. Ξέρει ότι μόνο αυτή θα μπορούσε να τη βοηθήσει. Για να την κεντρίσει, της λέει: τώρα θα δείξεις αν τρέχει μες στις φλέβες σου αίμα ευγενικό ή αν είσαι μια κατώτερη που τη γεννήσανε σπουδαίοι. Μετά η Ισμήνη θα τη στηρίξει με τον τρόπο της και θα απευθύνει στην ουσία ένα ανάλογο ερώτημα στον Κρέοντα ρωτώντας τον τι σκοπεύει να κάνει. Έτσι, τον ρωτά αν αναλογίζεται τις συνέπειες, αν έχει συναίσθηση της θέσης του και αν συνεπώς μπορεί να ανταποκριθεί στην εξουσία που του δόθηκε. Σημεία καίρια στον πυρήνα της «Αντιγόνης». Επιλογές, αποφάσεις, η σχέση του ανθρώπου με τον άλλο και η θέση που παίρνει».
Στην παράσταση παίζουν επίσης οι ηθοποιοί: Έλη Δρίβα, Πάνος Ζουρνατζίδης, Βίκυ Πετροπούλου, Κωνσταντίνος Λούκας, Μάνος Τριανταφυλλάκης, Έφη Τούμπα, Αιμιλιανή Αβραάμ, Κατερίνα Κοντομάρκου, Βασίλης Οικονόμου, Χριστίνα Τούμπα, Χάννα Ελ Χατζ Ομάρ, Μαρία Μουρελάτου, Αγγελική Νομικού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass