ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ 2ης ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ

Ο πολιτισμός στέλνει μηνύματα ενότητας και ειρήνης

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2017 22:04

Από το κέντρο της Λάρισας ξεκίνησε χθες το βράδυ η 2η Χορευτική Συνύπαρξη Λαών και Πολιτισμών στη Θεσσαλική γη. Μουσικοί και χορευτές από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Μολδαβία ξεχύθηκαν χθες στους κεντρικούς πεζοδρόμους και έστησαν μουσικοχορευτικές παραστάσεις, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των περαστικών.
Οι επιδέξιες χορευτικές φιγούρες, οι πλουμιστές εντυπωσιακές φορεσιές και το κέφι των συμμετεχόντων παρέσυραν τον κόσμο σε ένα ταξίδι παράδοσης. Η πομπή των χορευτών όλων των χωρών, κατέληξε στην Κεντρική πλατεία όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης. Όλες οι αντιπροσωπείες παρατάχθηκαν στην εξέδρα με τις σημαίες τους και η έναρξη έγινε με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων όλων των χωρών.


Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, κήρυξαν την έναρξη της γιορτής που θα κρατήσει 7 ολόκληρες μέρες. Ο περιφερειάρχης σε σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε ότι με τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων ανοίγονται νέοι δρόμοι και μηνύματα ενότητας και συναδέλφωσης στέλνονται προς πάσα κατεύθυνση. «Ο πολιτισμός είναι δύναμη. Είναι αντίσταση ποιότητας, είναι η επικράτηση του δικαίου. Στηρίζουμε αυτές τις συνεργασίες γιατί όταν ο πολιτισμός αναπτύσσεται μειώνονται οι συγκρούσεις» είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική στιγμή για την πόλη, καθώς η 2η Χορευτική Συνύπαρξη Λαών και Πολιτισμών στη Θεσσαλική γη, αρχίζει πλέον και γίνεται θεσμός. «Η παράδοση στέλνει μηνύματα ενότητας, συναδέλφωσης και ειρήνης. Πρόκειται για μια συνύπαρξη πολιτισμών στη θεσσαλική γη η οποία διαχρονικά έθρεψε λαούς, πολιτισμούς, φύλα και ομοεθνείς μας που ήρθαν από μακριά. Άρα μια ανοικτή κοινωνία η οποία ακόμα και σήμερα δίνει το δικό της στίγμα μέσα από τέτοιου είδους δραστηριότητες. Ως Δήμος σε συνεργασία και με την Περιφέρεια και τους συλλόγους, θα στηρίζουμε με την ψυχή και τα οικονομικά μας, τέτοιες διοργανώσεις, που προάγουν τον πολιτισμό και αναδεικνύουν την πόλη και το πολιτιστικό της δυναμικό» πρόσθεσε ακόμη.
Στη συνέχεια τα χορευτικά των Ε.Μ.Λ. Φιλιππούπολης, Μ.Ε.Σ. Αβέρωφ «Ο Θετταλός», Μ.Σ. Γλαύκης, Π.Σ. Πυργετού, Μ.Ε.Σ. Συκουρίου Ε.Σ. Χάλκης, Μολδαβίας και Βουλγαρίας παρουσίασαν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα παραδοσιακών χορών, που χειροκροτήθηκε θερμά από τον κόσμο που κατέκλυσε την πλατεία.
Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής κ. Γ. Κατσιαντώνης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Απ. Μπέμπης, οι αντιδήμαρχοι Απ. Σουρλαντζής και Π. Σάπκας, πρόεδροι πολιτιστικών συλλόγων και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.
Οι εκδηλώσεις της μεγάλης αυτής γιορτής θα συνεχιστούν μέχρι και τις 3 Σεπτεβρίου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
9:30μ.μ. Χορευτική συνάντηση στην πλατεία Χάλκης
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
9:30μ.μ. Χορευτική συνάντηση στους Μύλους Συκουρίου
ΠΕΜΠΤΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
9:30μ.μ. Χορευτική συνάντηση στην πλατεία Αβέρωφ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
9:30μ.μ. Χορευτική συνάντηση στην πλατεία Γλαύκης
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
9:30μ.μ. Χορευτική συνάντηση στην πλατεία Πυργετού
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
9μ.μ. Τελετή Λήξης στην πλατεία Φιλιππούπολης
Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Της Νατάσας Πολυγένη
Φωτ: Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass