ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «…ΣΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΗΝ ΑΥΛΗ»

Η καρδιά της παράδοσης χτυπά στην Ελασσόνα

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2017 16:40

Ξεκίνησε και συνεχίζεται το 5ο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών «...στου Ολύμπου την αυλή», που διοργανώνει η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας.

Οι εκδηλώσεις του ολοκληρώνονται αύριο Τετάρτη 30 Αυγούστου.

Η «καρδιά» της παράδοσης, του πολιτισμού και των τεχνών βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου, στην «αυλή» του Ολύμπου, στη «ζωντανή» πόλη της Ελασσόνας. Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια, μουσικοχορευτικές παραδοσιακές παραστάσεις με «άρωμα» Ελλάδος – Βραζιλίας - Ιταλίας, έκθεση φωτογραφίας, προβολή ντοκιμαντέρ, αφηγήσεις, μουσική βραδιά, δρώμενα, θα «απλωθούν» όλα μαζί στις εκδηλώσεις που ετοιμάζουν με κάθε φροντίδα οι άνθρωποι του δραστήριου Ελασσονίτικου Συλλόγου, με την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και του Δήμου Ελασσόνας. Τις εκδηλώσεις στηρίζει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΜΕΝΤΟΡΕΣ» και το Δίκτυο Συλλόγων «Περραιβία». Ακόμη, η όλη διοργάνωση στηρίζεται από δεκάδες χορηγούς.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην πλατεία Λαού, απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας, πολύ κοντά στον Ελασσονίτη ποταμό.

Χαρακτηριστικά, τα όσα επισημαίνει η Λαογραφική Εταιρεία Ελασσόνας για την συγκεκριμένη ετήσια διοργάνωση της: «Δημιουργήσαμε το Φεστιβάλ Παράδοσης Πολιτισμού και Τεχνών «…στου Ολύμπου την αυλή» και θέλουμε να γίνει σημείο αναφοράς και να αποκτήσει η περιοχή μας, ο Όλυμπός μας μια νέα προοπτική». Στη σύγχρονη κοινωνία της πληροφορίας και των νέων τεχνολογιών όπου το πολιτιστικό προϊόν είναι εύκολα, γρήγορα και οικονομικά διαθέσιμο σε πολλά διαφορετικά κοινά, διακρίνεται επιτακτική η ανάγκη για τους πολιτιστικούς οργανισμούς να γίνουν ευέλικτοι, ανταγωνιστικοί και προσαρμόσιμοι στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες. Εν µέσω οικονομικής και πολιτισμικής ύφεσης, οι πολιτιστικοί οργανισμοί καλούνται να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν αντιμετωπίζοντας σημαντική συρρίκνωση οικονομικών πόρων, περικοπές ανθρώπινου δυναμικού, μείωση του εθελοντισμού και αβεβαιότητα στο θεσμικό πλαίσιο. Οφείλουμε όμως να εφαρμόζουμε «έξυπνες» και «αποτελεσματικές» στρατηγικές προκειμένου ο πολιτισμός να αποκτήσει τη θέση και τη σημασία που του αξίζει. Εμείς, στη Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, θεωρούμε τον πολιτισμό, την πολιτιστική κληρονομιά και την καλλιτεχνική δημιουργία ως αντίβαρο στην κρίση. Τολμάμε, μένουμε ενεργοί, ενσυνείδητοι πολίτες και πρεσβεύουμε την ενεργή συμμετοχή όλων, προκειμένου να διαφυλάξουμε και να διαδώσουμε την παράδοση, τον πολιτισμό και τις τέχνες. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συμπαραστάτες μας σ’ αυτή την μεγάλη προσπάθειά μας. Την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Ελασσόνας, την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΜΕΝΤΟΡΕΣ», το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και την «ELLOPIA FILMS USA». Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς μας, οι οποίοι συνέβαλαν και υποστήριξαν έμπρακτα στην υλοποίηση των στόχων μας».

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

6 – 7 μ.μ.: στην πλατεία Λαού, Εικαστικό Εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά με την εικαστικό ζωγράφο Εύα Βασδέκη.

7 – 8 μ.μ.: στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη»(δίπλα στην πλατεία Λαού) η προβολή του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ της Αθηνάς Κρικέλη «Ε.Μ.Α.Κ. ΚΛΗΣΗ ΖΩΗΣ»(Παραγωγή Εllopia Films Usa MT OLYMPUS THE SERIES).

8 – 9 μ.μ.: στην πλατεία Λαού, «ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΜΕ» - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ». Αφήγηση Λαϊκών Παραμυθιών από όλο τον κόσμο με συνοδεία μουσικής. Αφήγηση: Χριστίνα Βράκα (Ηθοποιός) , Κανονάκι: Αλέξης Κωνσταντίνου. Μια μικρή παρουσίαση της παράστασης που θα γίνει το χειμώνα για μικρούς και μεγάλους φίλους των λαϊκών παραμυθιών μας.

9 – 11 μ.μ.: Συναυλία με τα συγκροτήματα «EMPRIME» και «ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΤΖΟΡΕ». Pop, Rock, Swing, Rock n Roll, Έντεχνο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

7.30 μ.μ.: Παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης από χορευτικά συγκροτήματα.

8.30 μ.μ.: στην πλατεία Λαού, διεθνής μουσικοχορευτική παραδοσιακή παράσταση. Οι χορευτικές ομάδες της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, του συγκροτήματος “Centro de Tradicoes Gauchas Sentinela da Querencia” από τη Santa Maria – Rio Grande do Sul από τη Βραζιλία και το μουσικοχορευτικό συγκρότημα MorescaNova Compagnia Canto Folkpopolare από τη νότια Ιταλία, η Εστία Πιερίδων Μουσών από την Κατερίνη, και η παραδοσιακή χορωδία της Λ.Α.Ε.Ε. θα ζωντανέψουν με τραγούδια και χορούς του τόπου τους «την αυλή του Ολύμπου». Τις χορευτικές ομάδες θα τις συνοδέψουν δεξιοτέχνες μουσικοί.

10.30 μ.μ.: Λήξη του φεστιβάλ με παραδοσιακό γλέντι για όλο τον κόσμο, που γίνεται ένας μεγάλος κύκλος. «χορεύουμε για να αποχαιρετίσουμε τους καλεσμένους μας».

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass