Το ημερολόγιο ενός αντιστασιακού

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2016 21:08

Το προσωπικό ημερολόγιο που κρατούσε καθημερινά ο Ραψανιώτης αντιστασιακός και μετέπειτα μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού, Γιώργος Μπρουζιώτης ή Ραμπαγάς για δέκα ολόκληρα χρόνια παρουσιάστηκε στο «Χατζηγιάννειο», πνευματικό κέντρο.

«Τα ημερολόγια του Γιώργου Μπρουζιώτη 1936-1946» είναι ο τίτλος του βιβλίου για το οποίο μίλησαν ο πρώην βουλευτής Θωμάς Ψύρρας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων ν. Λάρισας Τάσος Μάτος, ο αρχαιολόγος Αργύρης Φασούλας και ο επιμελητής του βιβλίου Γιάννης Φασούλας.

"Είναι ημερολόγια με ιστορικό ενδιαφέρον καθώς παρουσιάζουν την καθημερινότητα της εποχής, τη στρατιωτική θητεία και την ένταξή του στην αντίσταση. Την ενστικτώδη ανάγκη του να αφήσει τη θέση του κλειδούχου και να πολεμήσει τους κατακτητές. Ο Γιώργος Μπρουζιώτης γεννήθηκε στη Ραψάνη το 1919 και σκοτώθηκε στα Κρούσια, στις αρχές Ιουλίου του 1949", δήλωσε ο Γιάννης Φασούλας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass