ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Βραδιά αλληλεγγύης για τα προσφυγόπουλα

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2016 7:40

Μια ποιητική και μουσικοθεατρική βραδιά αλληλεγγύης για τα παιδιά των προσφύγων, με τίτλο «Πατρίδα μου ο νόστος», διοργανώνεται σήμερα Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, από το project PRESS του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) και τον Δήμο Λαρισαίων.

Οι καλλιτέχνες και συντελεστές που θα συμμετέχουν αφιλοκερδώς στην πραγματοποίηση της βραδιάς, ανταποκρίθηκαν από την πρώτη στιγμή με χαρά στο κάλεσμα αυτό. Ποίηση θα απαγγείλουν η ηθοποιός Χρυσούλα Χρήστου και η συγγραφέας Ιωάννα Φωτιάδου ενώ η Θεατρική Ομάδα του Εργαστηρίου Δημιουργικής Έκφρασης του Κέντρου Στήριξης για το παιδί και την οικογένεια «ΝΗΜΑ» θα παρουσιάσει στο κοινό προσαρμοσμένο απόσπασμα από την τραγωδία «Τρωάδες» του Ευριπίδη. Το κουαρτέτο των μουσικών Μαριάννα Ζάχου, Σπύρος Καβαλλιεράτος, Βαγγέλης Τσιαπλές και Αλέξανδρος Τσιωνάς, θα ερμηνεύσει τραγούδια από τον δίσκο «Οι μετανάστες» του Γιάννη Μαρκόπουλου, ενώ τη βραδιά θα παρουσιάσει ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Δημητρούλιας.

Η είσοδος είναι δωρεάν καθώς, αντί αντιτίμου, το κοινό παρακαλείται προαιρετικά να προσφέρει σχολικά είδη και είδη δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά των προσφύγων.

Με αφορμή την εκδήλωση ο φιλόλογος Χρήστος Αλμυρούλης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η μουσική και γενικότερα η τέχνη δεν μπορεί από μόνη της ν΄ αλλάξει τον κόσμο. Μπορεί όμως να ρίχνει γέφυρες ανάμεσα στους ανθρώπους, να τους φέρνει πιο κοντά, να τους ενώνει, να επικοινωνούν και να αναπτύσσουν μεταξύ τους ένα βαθύτερο αίσθημα αλληλεγγύης.

Γι΄ αυτό ακριβώς τώρα που η χώρα μας βιώνει τόσο έντονα το προσφυγικό πρόβλημα, το δράμα όλων αυτών των ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από την πατρίδα τους αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο γι΄ αυτούς και τα παιδιά τους οι “Μετανάστες”, το έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου, είναι χρονικά επίκαιρο, όσο ποτέ άλλοτε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass