ΚΟΣΜΕΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η συλλογή του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης

Δημοσίευση: 30 Νοε 2016 10:45

Μια σημαντική έκθεση άνοιξε χθες το απόγευμα τις πύλες της στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας με τον τίτλο «Ένα σημείο στο κέντρο».

Πρόκειται για μια έκθεση αφιερωμένη στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Λάρισας που δραστηριοποιήθηκε ως θεσμός την δεκαετία 1996-2006 και κατά την περίοδο λειτουργίας του διοργάνωσε πλήθος εκθέσεων, δημοσίευσε βιβλία και καταλόγους και δημιούργησε μία συλλογή έργων τέχνης που βρίσκεται σε συνάφεια με το εκθεσιακό του πρόγραμμα. Ο βασικός πυρήνας της έκθεσης είναι τα έργα που το Κέντρο συγκέντρωσε στη συλλογή του κατά τη λειτουργία του. Τα έργα αυτά δεν έχουν εκτεθεί ποτέ όλα μαζί, ενώ είναι η πρώτη έκθεση της συλλογής του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Λάρισας από την παύση του θεσμού. Η έκθεση δεν περιορίζεται στην έκθεση της συλλογής, αλλά αποτελεί προσπάθεια δημιουργίας μιας συνθήκης ενημερωμένης ως προς τη σύγχρονη καλλιτεχνική και κοινωνική πραγματικότητα. Έτσι, σχεδόν σαν το Κέντρο να είναι ενεργό ακόμα, η έκθεση της συλλογής συμπληρώνεται με επιλογή από νέους Θεσσαλούς καλλιτέχνες που δεν έχουν εκθέσει ποτέ στο Κέντρο, επιλογή από Θεσσαλούς καλλιτέχνες που έργα τους δεν υπάρχουν στη συλλογή, καθώς επίσης και από επιλογή καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα που έχουν εκθέσει κομβικά έργα τους στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Λάρισας ήδη στην αρχή της διεθνώς αναγνωρισμένης καλλιτεχνικής τους πορείας. Στα εγκαίνια το καλωσόρισμα των επισκεπτών έγινε από τον πρόεδρο της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης Μουσείου Γ. Κατσίγρα γλύπτη Βαγγέλη Βλαχοδήμο. Ο κ. Βλαχοδήμος αναφέρθηκε στην πορεία του Εικαστικού Κέντρου Λάρισας 1996-2006 και το στίγμα που αποτύπωσε ως σύγχρονη εικαστική έκφραση, στην πόλη μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Για την έκθεση " Ένα σημείο στο κέντρο" μίλησε ο επιμελητής της κ. Αλέξιος Παπαζαχαρίας ο οποίος ξενάγησε και το κοινό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass