ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ - VISA ΚΑΙ ALPHA BANK

Ανάληψη μετρητών από τα ταμεία των σουπερ μάρκετ

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2008 2:50 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:06
Την νέα υπηρεσία "cash back" της Visa που θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά μέσω της συνεργασίας της Alpha Bank με τα εταιρικά καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος από τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσαν χθες σε συνέντευξη Τύπου στελέχη της Alpha Bank, της Visa και του Βασιλόπουλου.
Πρόκειται για τον νέο τρόπο ανάληψης μετρητών από καταστήματα, ενώ ο καταναλωτής πληρώνει για τις αγορές του με κάρτα Visa. Η νέα υπηρεσία προσφέρεται εντελώς δωρεάν με τη χρήση των χρεωστικών καρτών Visa, ενώ όταν γίνεται χρήση της υπηρεσίας μέσω πιστωτικής κάρτας, ισχύει και η άτοκη περίοδος μέχρι και 40 ημέρες, σαν μία απλή αγορά με κάρτα. Η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στους κατόχους καρτών Visa που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα από την Alpha Bank, την Τράπεζα Κύπρου και τη Millennium Bank, ενώ θα γίνονται αποδεκτές μέσω των τερματικών της Alpha Bank σε όλα τα εταιρικά καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος πανελλαδικά. Την επόμενη χρονιά αναμένεται η επέκταση της υπηρεσίας στην ελληνική αγορά με τη συμμετοχή και άλλων τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων και των 4,5 εκατ. χρεωστικών καρτών Visa.
"Η νέα υπηρεσία συνδυάζει την κύρια λειτουργία των καρτών - τις πληρωμές - με την ανάληψη μικρών ποσών μετρητών, εύκολα και με ασφάλεια στα σημεία πώλησης. Με αυτόν τον τρόπο, ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο της Visa Europe, τη σταδιακή αντικατάσταση των μετρητών με κάρτες πληρωμών", δήλωσε ο κ. Νίκος Καμπανόπουλος, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Visa Europe, Ελλάδα.
H νέα υπηρεσία Visa cash back επιτρέπει στους κατόχους των παραπάνω καρτών Visa να κάνουν ανάληψη μικρού ποσού μετρητών, από 10 ευρώ έως 50 ευρώ , στο ταμείο του σούπερ μάρκετ ΑΒ. Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη: Ενώ ο καταναλωτής πληρώνει με κάρτα Visa για τις αγορές του, αρκεί μόνο να ενημερώσει την ταμία ότι θα ήθελε και μετρητά. Στη συνέχεια, η ταμίας προσθέτει το ποσό του cash back στο συνολικό ποσό των αγορών, και όπως σε οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, ζητά από τον καταναλωτή να υπογράψει την απόδειξη (ή να πληκτρολογήσει το PIN). Η ταμίας δίνει στον καταναλωτή τα μετρητά που ζήτησε, ενώ στην απόδειξη φαίνονται χωριστά το ποσό των αγορών, το ποσό cash back και το συνολικό ποσό χρέωσης.
Ο κ. Λεωνίδας Κασούμης, Πρόεδρος της Visa Hellas και Διευθυντής Διευθύνσεως Καρτών και Υποστηρίξεως Προϊόντων Καταναλωτικής Πίστεως της Alpha Bank, επισήμανε ότι η Alpha Bank είναι η πρώτη τράπεζα που δίνει στους Έλληνες κατόχους καρτών Visa πρόσβαση σε μικρά ποσά μετρητών σε πολύ περισσότερα σημεία, μέσα από το δίκτυο των τερματικών της, με ασφάλεια και - πολύ σημαντικό - χωρίς καμία επιβάρυνση.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν, μια στις τέσσερεις συναλλαγές σε σούπερ μαρκετ και μια στις 12 συναλλαγές με κάρτα Visa στην αγορά της Μ. Βρετανίας περιλαμβάνουν cash back.
 
   
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass