ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 6,6% ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Κερδίζουν έδαφος οι προθεσμιακές καταθέσεις

Δημοσίευση: 29 Νοε 2008 2:50 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:06
Υψηλά επιτόκια απολαμβάνουν τους τελευταίους μήνες οι καταθέτες που τοποθετούν τα χρήματά τους στους λογαριασμούς προσθεσμίας, καθώς η κρίση εμπιστοσύνης στις διεθνείς αγορές αναγκάζει τις τράπεζες να πληρώνουν ακριβά για να βρουν την πολύτιμη ρευστότητα.Tα επιτόκια σε ποσά από 10.000 έως 60.000 αγγίζουν ακόμα και το 6,6%, ενώ αν το ποσό και η διάρκεια της κατάθεσης είναι μεγαλύτερα τότε το επιτόκιο μπορεί να ξεπεράσει και το 7%.
Την ίδια ώρα, το επιτόκιο Ταμιευτηρίου διαμορφώνεται στο 1,19%.
Για τους πολύ μεγάλους καταθέτες, όπως για παράδειγμα μία ΔΕΚΟ, το επιτόκιο προθεσμίας μπορεί να υπερβεί «άνετα» το 8%.
Το μέσο επιτόκιο, τον Σεπτέμβριο, ήταν 5,11% έναντι 4,24% τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.
Η κατάρρευση των χρηματιστηριακών αποτιμήσεων και οι έντονες επιφυλάξεις για άλλες μορφές επενδύσεων έχουν οδηγήσει πολλούς «συντηρητικούς» επενδυτές στην ασφάλεια των προθεσμιακών καταθέσεων.
Ταυτόχρονα, με τα επιτόκια πάνω από το 6% οι καταθέτες προστατεύουν το κεφάλαιο τους και διατηρούν αμετάβλητη την αξία των χρημάτων τους, καθώς καλύπτεται και ο πληθωρισμός.
Αυτή την τάση επιβεβαίωσαν και τα στοιχεία της ΤτΕ που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη. Τον Σεπτέμβριο, οι λογαριασμοί προθεσμίας σημείωσαν αύξηση 38,3% στα 127 δισ. ευρώ.
Από τον Δεκέμβριο του 2006 ώς τον Σεπτέμβριο του 2008, οι καταθέσεις Ταμιευτηρίου έχουν απώλειες 10,3 δισ. ευρώ, ενώ οι προθεσμιακές κέρδισαν 45,6 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι αν ο καταθέτης χρειαστεί τα χρήματά του πριν από τη λήξη της προθεσμιακής κατάθεσης, καρπώνεται τους τόκους έως την ώρα που θα «σπάσει» την προθεσμία. Οι αποδόσεις φορολογούνται με συντελεστή 10%.
ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
Εξάλλου χθες το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, συνεχίζει να ικανοποιεί τα εισερχόμενα αιτήματα δανείων και να αυξάνει τις χορηγήσεις του με τον ίδιο ρυθμό όπως και πριν από την κρίση και με αυτό τον τρόπο συμβάλλει στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας, καθώς και στη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των Ελλήνων πολιτών. Επισημαίνεται, ότι η τιμολογιακή πολιτική του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εξακολουθεί να είναι από τις χαμηλότερες στην αγορά, καθώς ενδεικτικά και μεταξύ των άλλων, εξακολουθεί να :
- χορηγεί Στεγαστικά Δάνεια με επιδότηση από τον Ο.Ε.Κ κα το Ελληνικό Δημόσιο κυμαινόμενου επιτοκίου και με βάση το παρεμβατικό επιτόκιο της Ε.Κ.Τ. (σήμερα 3,25%) πλέον περιθωρίου 1,28% (τελικό επιτόκιο 4,53% σήμερα),
- χορηγεί Προσωπικά Δάνεια προς Δημοσίους Υπαλλήλους και Συνταξιούχους με σταθερό επιτόκιο 6,90% σταθερό για τα πρώτα 2 έτη και μετά με προνομιακό κυμαινόμενο, για διάρκεια εξόφλησης έως και 10 έτη.
Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στη χρηματοπιστωτική και τραπεζική αγορά, αναπροσαρμόζει μειώνοντας τα διοικητικά καθοριζόμενα κυμαινόμενα επιτόκια για τη Στεγαστική Πίστη κατά 0,25%. Ειδικότερα από 01/12/2008, διαμορφώνονται τα κάτωθι επιτόκια ως εξής:
- Βασικό Κυμαινόμενο Επιτόκιο Στεγαστικής Πίστης στο 6,00% (από 6,25%)
- Κυμαινόμενο επιτόκιο Παραμεθορίων Περιοχών στο 5,20% (από 5,45%)
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass