ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ 30 ΔΟΛ. ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΡΕΚΟΡ

Κοντά στα 117 δολ. το πετρέλαιο

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2008 3:36 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:27
Κοντά στα 117 δολάρια το βαρέλι, υποχώρησε η τιμή του αργού πετρελαίου χθες το απόγευμα -τη χαμηλότερη των τελευταίων τριών μηνών- καθώς τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ παρουσίασαν αύξηση μεγαλύτερη της αναμενόμενης την περασμένη εβδομάδα. Κατά 1,7 εκατ. βαρέλια αυξήθηκαν τα αποθέματα του αργού πετρελαίου, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ (Energy Information Administration), ενώ οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση μόνο κατά 300.000 βαρέλια.
Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού παρουσίαζε υποχώρηση κατά 1,69 δολάρια, και βρισκόταν στα 117,48 δολάρια το βαρέλι. Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ -παράδοσης Σεπτεμβρίου- παρουσίαζε μείωση κατά 1,66 δολάρια και είχε υποχωρήσει στα 116,04 δολάρια το βαρέλι. Όπως ανακοίνωσε η EIA, τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 4,4 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν τη μείωση τους κατά 1,2 εκατ. βαρέλια. Στις διεθνείς αγορές, οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει περίπου 30 δολάρια από το επίπεδο ρεκόρ των 147,27 δολαρίων στα μέσα Ιουλίου - μια πτώση περίπου 20% - εν μέσω ενίσχυσης των ενδείξεων ότι οι υψηλές τιμές τελικά άρχισαν να έχουν επίπτωση στη ζήτηση, αν και αρκετοί στις αγορές θεωρούν ότι η ενισχυτική πορεία των τιμών στα τελευταία έξι χρόνια δεν έχει τελειώσει. Όπως αναφέρει ο Τζέραλντ Ρίγκμπι της Fuel First Consulting στο Σίδνεϊ, "οι τιμές θα συνεχίσουν με πτωτική τάση, αλλά δεν νομίζω ότι θα υποχωρήσουν τόσο πολύ, αλλά θα κυμανθούν περίπου στα 118 με 120 δολάρια το βαρέλι".
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass