ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. Χ. ΖΩΗ

Aυτεπάγγελτa η αναζήτηση φορολογικής ενημερότητας

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2009 2:55 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:32
Υποχρεωτική θα είναι στο εξής, η αυτεπάγγελτη αναζήτηση της βεβαίωσης φορολογικής ενημερότητας, σύμφωνα με εγκύκλιο που υπέγραψε ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης. Έτσι η βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας, όταν απαιτείται ως δικαιολογητικό έκδοσης διοικητικών πράξεων, δεν θα υποβάλλεται από τον πολίτη συνημμένα με την αίτησή του, αλλά η αναζήτησή της θα γίνεται με υποχρεωτική αυτεπάγγελτη αναζήτηση, από την αρμόδια για την έκδοση της διοικητικής πράξης Υπηρεσία, χωρίς να απαιτείται η συναίνεση του πολίτη. Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ, από τις 18 Μαίου2009.
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της ανωτέρω απόφασης, (Υπουργεία, Γενικές και Ειδικές Γραμματείες Υπουργείων και Αυτοτελείς Γενικές Γραμματείες, Ανεξάρτητες Αρχές, Περιφέρειες, Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, Επαρχεία), υποχρεούνται εντός 24ώρου από την υποβολή της αίτησης, στις περιπτώσεις εκείνες που απαιτείται για την ολοκλήρωση διοικητικών διαδικασιών της αρμοδιότητάς τους, να αναζητήσουν αυτεπάγγελτα τη βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας, με τη χρήση πιστοποιημένης συσκευής τηλεομοιοτυπίας. Ενόψει της εφαρμογής της προαναφερθείσας απόφασης, οι υπηρεσίες, οφείλουν:
1) Να τροποποιήσουν τα σχετικά έντυπα των αιτήσεών τους, στα οποία αναγράφεται το συγκεκριμένο πιστοποιητικό ως συνημμένο δικαιολογητικό, ώστε να προκύπτει εμφανώς, η υποχρέωση της υπηρεσίας για την αυτεπάγγελτη αναζήτησή του.
2) Να ακολουθήσουν τη διαδικασία η οποία προβλέπεται στην απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών
3) Μέχρι τις 18-5-2009 να έχουν πιστοποιήσει ικανό αριθμό συσκευών τηλεομοιοτυπίας, μέσω των οποίων θα γίνεται η υποβολή αιτήσεων στο σύστημα TAXISPHONE της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, για την έκδοση της ανωτέρω βεβαίωσης.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
Επιπλέον επισημαίνεται, ότι τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), εξακολουθούν να αναζητούν και οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ) να εκδίδουν τη συγκεκριμένη βεβαίωση, για τους πολίτες οι οποίοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους σε φορείς εκτός του πεδίου εφαρμογής της ανωτέρω Κοινής Υπουργικής Απόφασης, (π.χ. για συναλλαγές τους σε ιδιωτικές εταιρείες κ.λπ.).
Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί, ότι το σύνολο του πληροφοριακού υλικού που αφορά στην συγκεκριμένη εγκύκλιο βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΔ&ΗΔ www.gspa.gr στη θέση: Δημόσια Διοίκηση > Εκσυγχρονισμός > Αυτεπάγγελτη Αναζήτηση Δικαιολογητικών, με στόχο τη άρτια και άμεση ενημέρωση των πολιτών.
                                                   
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass