Ξεκινά σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 1,11 ΕΥΡΩ/ΛΙΤΡΟ - ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2024 11:21

Ξεκινά από σήμερα Τρίτη 15 Οκτωβρίου, η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή εκκίνησης του εφέτος να διαμορφώνεται γύρω στο 1,11 ευρώ/λίτρο τουλάχιστον στις αστικές περιοχές και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν δυσμενείς γεωπολιτικές εξελίξεις.

«Ούτε την παραμονή θα ξέρουμε, αλλά υποθετικά η τιμή εκκίνησης αναμένεται να κυμανθεί από 1,10 ως 1,20 ευρώ/λίτρο είπε στο ΕΡΤΝnews η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα.
«Οι αλλαγές είναι από τα διυλιστήρια. Η απλή αμόλυβδη στην Αττική και Θεσσαλονίκη κυμαίνεται από 1,75 έως 1,80 ευρώ το λίτρο, ενώ το πετρέλαιο ξεκίνησε από 1,38 το λίτρο. Έχουμε πάρα πολλές καταγγελίες για πειραγμένες αντλίες, για νοθεία, γι’ αυτά τα δήθεν φθηνά, ενώ με το νέο νόμο υπήρξε περιστατικό που αντί να κλείνει πρατήριο καυσίμων πήγε στα δικαστήρια για διαφυγόντα κέρδη», είπε η κυρία Ζάγκα.
«Ο δικός μας χώρος γέμισε παρεμπόριο. Το τηλέφωνό μου δεν σταματάει για πειραγμένες αντλίες. Ωστόσο, το πλαφόν είναι ακόμη στην πλάτη μας και ό,τι ποσοστό είχαμε στα τέλη Αυγούστου του 2021 υπάρχει και τώρα. Φυσικά υπάρχουν διαφορετικά τιμολόγια κι αν δω κάποιον με τιμή κάτω του 1,70 ευρώ το λίτρο, φυσικά πονηρεύομαι», πρόσθεσε, μιλώντας για πολλούς «νοικοκυραίους πρατηριούχους που αναγκάστηκαν να κλείσουν».
Παράλληλα αναφέρθηκε στο παράνομο – λαθραίο ναυτιλιακό καύσιμο τονίζοντας ότι η ΑΑΔΕ σωστά υποχρέωσε με τσιπάκι σε τελωνεία και πλωτά μέσα, αλλά «μία εβδομάδα τώρα το τσιπάκι δε δουλεύει στα φορτηγά κι εγώ περιμένω καύσιμα στο πρατήριό μου».
ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Εν τω μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί ΚΥΑ με λεπτομέρειες για το επίδομα θέρμανσης, ενώ η πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στο Νοέμβριο και οι πρώτες πληρωμές στους δικαιούχους θα πιστωθούν λίγο πριν τα Χριστούγεννα.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μη σημαντικές αποκλίσεις σχετικά με τα ποσά και τα εισοδηματικά κριτήρια συγκριτικά με πέρσι.
Υπενθυμίζεται ότι πέρσι το επίδομα κυμαίνονταν από 100 έως 1.000 ευρώ.
Τα εισοδηματικά όρια που ίσχυσαν πέρσι ήταν τα εξής:
16.000 ευρώ για άγαμους
24.000 ευρώ για έγγαμους με αύξηση 5.000 για κάθε τέκνο
Το επίδομα χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης ή φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη) ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης.
ΤΙΜΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ
Eπιπλέον, μειωμένες συγκριτικά με πέρσι είναι και οι τιμές της βενζίνης.
Η μέση τιμή πανελλαδικά στις 13 Οκτωβρίου 2024 ήταν στα 1,783 ευρώ ανά λίτρο.
Την αντίστοιχη περίοδο του 2023, οι τιμές άγγιζαν το 1,90 ευρώ ανά λίτρο.
Μειωμένες είναι και οι τιμές της σούπερ αμόλυβδης φέτος. Ειδικότερα, η μέση παναλλαδική τιμή είναι στα 1,993 ευρώ το λίτρο από 2,11 πέρσι.
Αυτό που παρουσιάζει μεγάλον ενδιαφέρον είναι η μείωση στις τιμές του ντίζελ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass